loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Akın: Tıp camiasının sorunları çözülmezse sağlık hizmetleri aksar

CHP'li Akın: Tıp camiasının sorunları çözülmezse sağlık hizmetleri aksar
Tarih: 13.03.2019 - 14:17
Kategori: Gündem

CHP Milletvekili Ahmet Akın, "Sağlıklı toplum olabilme yolunda ve vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden tam manasıyla yararlanabilmeleri adına var gücüyle çalışan hekimlerimizin ve sağlık personelimizin sorunlarını acilen çözümlenmelidir" dedi.

CHP Milletvekili Ahmet Akın, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Akın'ın mesajı şöyle:

"Sağlıklı yaşam tüm insanlarımızın temel hakkıdır. Bu hak insanlarımız tarafından eksiksiz kullanabilmelidir. İnsanlarımızın, sağlık hizmetlerine kolaylıkla ulaşabilmeleri devletin başlıca görevidir. Devlet, kaliteli sağlık hizmeti vermelidir ki bunun en başlıca yolu hekim ve sağlık çalışanı yetiştirmek, hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarının hiçbir sorun yaşamadan hizmet verebilmelerini sağlamaktır. Unutulmamalıdır ki, hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız da insandır. Ekonomik ve sosyal hakları vardır. 

Bugün ekonomik kriz hekimlerimizi ve sağlık çalışanlarımızı olumsuz etkilemekte, beraberinde çalıştıkları kurumlarda şiddete maruz kalabilmektedir. Bu ve benzer sorunlar çözümlenmeden insanlarımızın sağlık hizmeti alabilmeleri mümkün olmadığı gibi, hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız mesleklerini en iyi şekilde icra edemediği için mutsuz olmaktadır.

Tıp camiasının sorunları çözülmezse sağlık hizmetleri aksar. Sağlıklı toplum olabilme yolunda ve vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden tam manasıyla yararlanabilmeleri adına var gücüyle çalışan hekimlerimizin ve sağlık personelimizin sorunlarını acilen çözümlenmelidir. Büyük bir özveriyle insanlarımızın sağlıklı yaşaması için ellerinden gelen her türlü çabayı harcayan, gecesini gündüzüne katan ve yorulmadan azimle sağlık hizmeti veren hekimlerimizin, sağlık çalışanlarımızın bizlerdeki emeği kutsaldır. Saygın ve onurlu mesleği fedakarca yerine getiren hekimlerimiz ile sağlık çalışanlarımızın 100. yılında Tıp Bayramı'nı kutluyorum, sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları