loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Antmen'den Akkuyu uyarısı: Reaktör patlarsa bedelini yapanlar değil, maalesef yananlar ödeyecek!

CHP'li Antmen'den Akkuyu uyarısı: Reaktör patlarsa bedelini yapanlar değil, maalesef yananlar ödeyecek!
Tarih: 19.06.2019 - 13:44
Kategori: Yurt

CHP Milletvekili Alpay Antmen, "Akkuyu’da reaktör patlarsa bedelini yapanlar değil; maalesef yananlar ödeyecek. Ve bu projeyi, inşaatı durdurun ki ileride bir gün birileri yaşanan facianın dizisini çekmesin ve Mersin Çernobil olmasın” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, HBO’nun son dönemde en çok konuşlan ve tartışılan dizisi Çernobil’in afişini Akkuyu olarak değiştirerek Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Antmen, “Biliyorsunuz şu aralar HBO’nun çektiği çok popüler bir dizi var. İsmi Çernobil. Çernobil’de yaşanan nükleer felaketi anlatıyor. Dönemin iktidarına ve sorumlularına dizi içinde yer vermiş. Peki Allah korusun, yıllar sonra da Mersin Akkuyu’da yaşanabilecek bir nükleer felaket sonrası HBO bu defa da Akkuyu diye bir dizi yapar mı? Gelecek kuşaklar cennet Mersin’i canlı canlı görmek yerine, dizilerde nasıl cehenneme döndüğünü mü izleyecek? Çünkü ileride Akkuyu’da reaktör patlarsa bedelini yapanlar değil; maalesef yananlar ödeyecek. Ve bu projeyi, inşaatı durdurun ki ileride bir gün birileri yaşanan facianın dizisini çekmesin ve Mersin Çernobil olmasın” ifadelerini kullandı.

CHP’li Vekil, Mersin-Akkuyu’da nükleer santralde reaktörün oturacağı temelin bazı bölümlerinde çatlak oluştuğunu, reaktörün oturacağı temelin çatlak olan bölümlerinin tamamen yenilendiğini ancak sonradan yeniden çatlak oluştuğunu söyledi.

Antmen, “Nükleer Santralin çalışmaya başladığında yeni bir çatlağın olmayacağının, herhangi bir kazanın yaşanmayacağının garantisi asla verilememektedir. Çernobil sızıntısı sonrasında sorumsuz bir Bakan çay içip ‘Bakın radyasyon yok’ diyordu. Allah Korusun Mersin Akkuyu patlaması olursa o zaman başka bir sorumsuz Bakan çıkıp ‘Bakın portakal, mandalina, muz, çilek yiyorum radyasyon yok’ mu diyecektir? Daha önce söyledim, yine söylüyorum: Gelin bu yanlışlardan, çevre katliamlarından dönün, dönün ki tarih sizi ‘üretip ihraç ettikleri tek şey kirlilikti’ olarak yazmasın” dedi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları