loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Arslan: Basına baskı, özgürlüğü çökertmektir

CHP'li Arslan: Basına baskı, özgürlüğü çökertmektir
Tarih: 01.10.2015 - 15:28
Kategori: Gündem

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, gazeteci Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı kınadığını belirterek konuyla ilgili yazılı bir açıklamada bulundu.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, gazeteci Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı kınadığını belirterek konuyla ilgili yazılı bir açıklamada bulundu.

Arslan'ın yapmış olduğu açıklama şöyle:

''Gazeteci Sayın Ahmet Hakan’a yönelen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Aylardır muhalif basına yönelen saldırı ve tehditlerin şiddet boyutuna geldiğini ve bunun için önlem alınması gerektiğini ısrarla söylemiştik. Bu konuda önlem alınmaz ise,iktidar muhalif basına baskılarını devam ederse,hedef gösterirse, gerekli önlemler alınmazsa çok sarsıcı boyutlara varacağının uyarısını tekrar yapıyoruz.

TEHDİTLER, SİYASİ CESARETLENDİRMEYLE BÜYÜYOR

Bizi duymamakta ısrar eden, gazetecileri ölümle tehdit edenlerin sırtını sıvazlayanlar, gazetecinin evini basacağını ulu orta söyleyenleri kongrelerinde yönetici yaptılar. İşte bundan cesaret alanlar gazetecilere saldırmaya, cebir ve şiddet kullanmaya devam ediyorlar. Böyle giderse daha vahim olaylar olabilir, Bugün bu saldırı ve şiddeti görmezlikten gelen yanlı ve havuz medyası gelecekte böyle durumlarla karşı karşıya kalabilirler. Bütün medyanın olumsuz gelişmeleri iyi okumasını ve dikkatlice takip etmesini, karşı koymasını istiyorum.

Uzun süreden beri oluşan bu gelişmeler, pervasızlık boyutuna geldi, gazetecilik mesleğini yapmak iyice zorlaştı, işsiz bırakılmaya ve hapislere atılmaya, şiddet ve darp edilme noktasına geldi. Hatta daha da ileriye giderek gazetecilerin canına kastedilmeye vardı.

CHP BU GERGİNLİK POLİTİKASINA FIRSAT VERMEYECEK

Mevcut iktidar, ülkemize her alanda gerginlikten başka yol izlemiyor. Gerginlik politikasından oy arttırmayı düşünüyor. CHP olarak buna fırsat vermeyeceğiz.Gerginliği azaltmak,toplumsal uzlaşmayı sağlamak için üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya devam edeceğiz.Ülkemizin barışa ve huzura ihtiyacı var. CHP’nin birleştirici gücüyle ve “Önce Türkiye” diyerek bütün özveriyi göstereceğiz, barış ve huzuru sağlayacağız.

BASKIYI YAPAN KENDİLERİ, LİNÇ ORTAMINI BÜYÜTEN KENDİLERİ

Bugün medyaya baskı yapan, tehdit eden kendileri, bu linç ortamını büyüten kendileri, gazetecileri korumayan yine kendileri…

Tehdit altındaki gazetecileri koruma yönünde devleti çalıştırmayan kadroların artık işi bitmiştir.1 Kasım bu iktidarın sonu olacaktır, bu baskıların, tehditlerin ve şiddetin de sonu 1 Kasım’da gelecektir…

17 GÜN BOYUNCA DEVLET NEREDEYDİ?

Gazetecilerin eleştirilerine, sözüne ve kalemine saygısı olmayanların, özellikle mevcut iktidarın kadrolarından aldığı güçle savurduğu tehditler, artık dayanılmaz hale gelmiştir. Koruma talebinde bulunan Gazeteci Sayın Ahmet Hakan’a 17 gün boyunca yanıt verilmemesi, devletin vurdumduymazlıkta düşürüldüğü halin en rezil örneğidir.

BASIN TARİHİMİZİN UTANÇ GÜNÜ

Ahmet Hakan’a yönelen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırı her nereden ve kimlerden gelirse gelsin, uzun süredir tehditler alan bir gazetecinin devlet tarafından ısrarla korunmaması, basın tarihimizin utanç verici günlerinden biridir.Artık bu tür saldırılara fırsat verilmemelidir,buna dair her türlü önlemler bir an önce alınmalıdır.İktidarın en temel görevlerinden olan bu husus kesinlikle ihmal edilmemeli,basın özgürlüğü mutlaka korunmalıdır.

BASINA BASKI, ÖZGÜRLÜĞÜ ÇÖKERTMEKTİR

Medya organlarının yönetimlerine, medya patronlarına, köşe yazarları ve muhabirlerine Cumhurbaşkanlığı katından başlamak üzere,mevcut İktidardan verilen gözdağı, “gerçekleri yazmayın, doğruları konuşmayın” baskısı, medyaya ve ülkemize verilebilecek en büyük zarardır, telafisi olmayan bir tavırdır. Daha kısa bir ifadeyle, hukukun ve özgürlüklerin resmen çökertilme girişimidir.''

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları