loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Aygun: Tekirdağ'da yollar yarım yamalak

CHP'li Aygun: Tekirdağ'da yollar yarım yamalak
Tarih: 17.05.2021 - 17:16
Kategori: Siyaset

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, yıllardır tamamlanamayan Hayrabolu Yolu gibi Tekirdağ’ın diğer yollarının da yarım yamalak olduğunu belirterek, liman bağlantı yolunu örnek gösterdi.

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ-Malkara ayrımı Barbaros Liman Bağlantı Yolu'nun duble yol yapımının yaklaşık 6 ay önce ödenek yetersizliği nedeniyle durduğunu belirtti. Aygun, “Tekirdağ’ın yolları yetim yollar gibi ilgilenen yok” diye tepki gösterdi.

Aygun, 2015 yılında yapımına başlanan yolun 2021 yılında halen bitirilemediğine dikkat çekti. Projenin muhammen bedelinin 139 milyon lira olduğu bilgisini veren Aygun, “Bu zamana kadar firmaya 102 milyon para ödendi” diye konuştu.

Aygun, yolun Barbaros Mahallesi’ndeki limandan Tekirdağ Malkara yoluna 6.5 kilometrelik bağlantı yolu sağlayacağının altını çizerek, “Ağır taşıtlar şehir içine uğramadan bu yolu kullanarak geçecek. Turizm beldeleri Kumbağ ve Barbaros’a gelen turizmciler, trafikte yoğunluk oluşturuyor. Bu yol yapılırsa, yoğunluk en aza indirilmiş olacak” dedi.

2020 yılından da yüklenici firmanın 5,5 milyon TL hak edişi olduğuna işaret eden CHP'li Aygun, şu uyarıları yaptı:

“Müteahhidin 5,5 milyon TL’sini ödeyin ve 40 milyon TL ek ödenek çıkararak, bu bağlantı yolu sorununu çözün. Kumbağ ve Barbaros’ta yaşayan insanlarımızı da trafik felcinden kurtaralım. Bu yıl ayrılan 10 bin TL ödenekle yol bitmez. Tekirdağ’daki insanlarımızın rahat bir nefes alması için bu projeye ek ödenek konulması gerekiyor.”

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları