loading
close
SON DAKİKALAR

CHP’li Aygun'dan Hayrabolu Yolu’na 2019’da da ödenek verilmemesine tepki: Yazıktır, günahtır!

CHP’li Aygun'dan Hayrabolu Yolu’na 2019’da da ödenek verilmemesine tepki: Yazıktır, günahtır!
Tarih: 19.03.2019 - 13:10
Kategori: Yurt

CHP Milletvekili İlhami Özcan Aygun, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı Saray’ın yedi günlük harcaması 12.6 milyon lira tutuyor. Yola ayrılan kaynak ise 9.2 milyon lira. Yani Saray’ın yedi günlük harcaması kadar parayı Hayrabolu Yolu’na vermiyorlar! Yazıktır, günahtır” dedi....

2019 yılı Yatırım Programı’nı inceleyen CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, AKP’nin 2019 yılında da Tekirdağ’ı yatırımdan alıkoyduğunu söyledi. Birçok kazaya yol açan Tekirdağ-Hayrabolu arasındaki 45,7 kilometrelik yola yeterli ödenek ayırmayan AKP’nin, projedeki gecikme nedeniyle yatırım maliyetini de sürekli arttırdığını kaydetti. Yolun yatırım maliyetinin geçen yıla göre yüzde 16.3 artarak, 310,3 milyon liraya ulaştığını belirten Aygun, “Geçen yıl 3.3 milyon lira yatırım yapılan yola, 2019 yılında da 9.2 milyon lira ayrılması planlanmış. Oysa 2018 yılında 20 milyon lira kaynak sözü vermişlerdi. Bu sözü tutmadılar. Yolun bu komik ödeneklerle 2021’de tamamlanması mümkün değil” dedi.

"Saray’ın yedi günlük harcaması kadar parayı Hayrabolu Yolu’na vermiyorlar!"

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ikamet ettiği Saray’ın günlük harcamasının 1.8 milyon lira olduğuna işaret eden Aygun, “Saray’ın yedi günlük harcaması 12.6 milyon lira tutuyor. Yola ayrılan kaynak ise 9.2 milyon lira. Yani Saray’ın yedi günlük harcaması kadar parayı Hayrabolu Yolu’na vermiyorlar! Halktan bu kadar kopuk bir yönetimle karşı karşıyayız! Yazıktır, günahtır” dedi.

Yatırım Programı’nın Tekirdağ için çok üzücü olduğunu söyleyen Aygun, “Geçen yıl 266.8 milyon lira olan yol maliyeti, bu yıl yüzde 16.3 artarak, 310.3 milyon liraya çıkmış. Maliyet artarken, ödenek miktarı devede kulak kalıyor. Geçen yıl 3.3 milyon lira yatırım yapılan yola bu yıl 9.2 milyon lira kaynak ayrılmış. Bu hızla yol, 2023’e bitmez” dedi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları