loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Barut, otistik çocukların eğitimi için bakanlığı göreve çağırdı

CHP'li Barut, otistik çocukların eğitimi için bakanlığı göreve çağırdı
Tarih: 07.07.2019 - 13:52
Kategori: Yurt

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, otistik çocukların yaşama tutunması ve daha iyi eğitim alabilmeleri için Milli Eğitim Bakanlığı'nı göreve çağırdı.

Otistik çocukların eğitim sürecinde karşılaşılan sorunların çözümünü isteyen Ayhan Barut, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın otistik çocuklarımızın eğitim aldığı özel ve resmi okulları, sınıfları daha dikkatli ve büyük bir hassasiyetle denetlemesi gerekmektedir. Bakanlığı gerekli her türlü tedbiri alarak, bu çocuklarımızın topluma yararlı bireyler haline gelmeleri yönünde çalışmalar yapmaya davet ediyorum" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Barut, "Ülkemizde otistik çocukların bağımsız yaşayabilmeleri, davranış problemlerini en aza indirerek ihtiyaç duydukları becerileri kazanabilmeleri için Otistik Çocuklar Eğitim Programı uygulanmaktadır. Program Otistik çocukların özelliklerine ve eğitsel ihtiyaçlarına göre 3-6, 7-11 ve 12-15 yaş şeklinde üç ayrı gelişim evresine göre düzenlenmiştir. Bu program, özel eğitim okullarında verildiği gibi, örgün eğitim veren devlet okullarımızda da oluşturulan kaynaştırma sınıfları eliyle uygulanmaktadır" dedi.

BAKANLIĞI GÖREVE ÇAĞIRDI

Otistik çocukların ailelerince kendisine iletilen sorunlardan söz ederek çözüm isteyen Ayhan Barut, "İstanbul Tuzla'da karşılaştığım otistik evladı olan bir baba, okullarda alanında uzman öğretmenlerin bulunmadığını, eğitim için gerekli ekipmanların olmadığını ve çocukların sınıflarda kendi hallerine bırakıldığından şikayet etmektedir. Bakanlığın otistik çocuklarımızın eğitim aldığı özel ve resmi okul ve sınıfları daha dikkatli ve büyük bir hassasiyetle denetlemesi gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığını gerekli her türlü tedbiri alarak, bu çocuklarımızın topluma yararlı bireyler haline gelmeleri yönünde çalışmalar yapmaya davet ediyorum" diye konuştu.
 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları