loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li başkana çifte soruşturma

CHP'li başkana çifte soruşturma
Tarih: 12.02.2012 - 18:58
Kategori: Yerel

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Esat Altungün, Başkan Vekili Ahmet Kireç ile yardımcısı Mehmet Bademci hakkında ayrı ayrı konularda soruşturma izni verdi.

Bakan Şahin imzasıyla taraflara tebliğ edilen ilk yazıda, şehir içi yollardaki otoparkların ihale sözleşmesi imzalanmadan üçüncü kişilere devrinin, ihale yasasına aykırı olduğu ve suç oluşturduğuna dikkat çekildi.

Olayda sorumluluğu bulunan Belediye Başkan Vekili Ahmet Kireç hakkında, otoparkların denetlenmesi konusunda gerekli emri vermediği, Belediye Başkanı Esat Altıngün hakkında da denetleme yapılıp yapılmadığını yeterince takip etmediği için soruşturma açılmasına izin verildiği belirtildi.

Bu çerçevede, denetim görevini yapmayan ulaşım müdürü M. Ali Kasabalı ile müdür vekili Hüsnü Akman hakkında da soruşturma izni verildi.

Bakan imzalı ikinci yazıda ise Mülkiye Müfettişlerinin yaptığı incelemede, Kuşadası Belediyesi’nde yedi zabıta görevlisi ile iki itfaiye erinin yasalara aykırı bir yöntemle işe alındığının tespit edildiğine dikkat çekildi.

Yazıda, Belediye Yazı İşleri Müdürlüğü’nün yazılı uyarısına rağmen gerek zabıta, gerekse itfaiye erlerinin işe alınması ve atamasında sorumluluğu bulunduğu belirtilen Başkan Altungün ile yardımcısı Mehmet Bademci hakkında soruşturma izni verildiği kaydedildi.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları