loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Bayır: Mardin'de 'AKP'ye oy vermezseniz keseriz elektriği' demişler

CHP'li Bayır: Mardin'de 'AKP'ye oy vermezseniz keseriz elektriği' demişler
Tarih: 07.04.2018 - 13:29
Kategori: Yurt

CHP Milletvekili Tacettin Bayır, Mardin'de yaşanan elektrik kesintisine ilişkin ‘’Borcu olan çiftçiyle birlikte, borcu olmayanların da elektriğini kesmişler. Bu nasıl adalet, bu nasıl bir anlayış? Bu durum tek kelimeyle akıl tutulmasıdır’’ dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yönlendirmesiyle, Mardin'de yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili geçtiğimiz hafta Kızıltepe’de mağdur çiftçilerle görüşen CHP’li heyette yer alan İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, mecliste basın toplantısı düzenleyerek gelişmelerle ilgili bilgi verdi.

ENERJİ BAKANINI BEKLENİRKEN TARIM BAKANI GELMİŞ

Mardin’e gerçekleştirdikleri incelemelerde çiftçinin sulama için kullandığı elektriğin kesildiğini gördüklerini belirten Bayır, ‘’Mardin’de üreten köylü geçimini sağlamak için buğday, mercimek ekmiş. Ama elektrik dağıtım şirketi, borcu olan çiftçiyle birlikte borcu olmayanların da elektriğini keserek, tarlanın sulanmasına engel olmuş ve doğal olarak bir mağduriyet oluşmuş. Elektrik şirketi, borcu olanın da olmayanın da elektriğini kesmiş. Bu nasıl adalet, bu nasıl bir anlayış? Bunun adı tek kelimeyle akıl tutulmasıdır. Enerji Bakanını ilgilendiren konuda, tarım bakanı bölgeye gönderilmiş. Vatandaşlar, neden tarım bakanının elektrik sorunu ile ilgili kente geldiğine anlam veremiyorlar. Gerçekten akıl alır gibi değil. Bu kadar duyarsız, gamsız bir hükümet olur mu? İthal etin önünü açarak, hayvancılığı bitiren hükümet, üreten çiftçimizin de alın terine, emeğine gözünü dikmiş durumda’’ dedi.

"AKP’YE OY VERMEZSENİZ KESERİZ ELEKTRİĞİ"

Bir vatandaşın kendisine, elektrik kesintilerinin altındaki asıl nedeni de açıkladığını söyleyen Bayır, şöyle konuştu: ‘’Burası HDP’ye oy veren bir bölge. Daha önce TEDAŞ döneminde oy avcılığı için elektrik dağıtım şirketi yetkilileri kaçak elektrik bağlantısını rüşvet karşılığı bağlamış. 'İktidar partisine oy verirseniz elektriğinizi kesmeyiz' demişler. Vatandaş da oy vermediği için cezalandırılıyor. Yani vermezsen oyu AKP’ye keserim elektriği, sulayamazsın tarlayı demişler."

"BU İNSANLAR ÜLKEYİ Mİ TERK ETSİN?""

Bölge halkının elektrik borçlarını ödemek istediğini de belirten Bayır, ‘’Benzer elektik kullanan çiftçilere birbirlerinden çok daha farklı faturalar gelmiş. Arada uçurum var. Gördük bu faturaları. Neye göre bu faturaları kesmişler bilmiyorum. Denetim yok, kontrol desen hiç yok. Çiftçiler yetkililere fatura farkı ile ilgili durumu sorduklarında, yetkililer sorumlu olarak farklı kişileri göstermişler. Bu insanlar, ülkeyi mi terk etsin? Burada yaşayan vatandaşlarımız, ülkesini seviyor. Üretim yapmak istiyorlar. Niye üretimlerine engel oluyorsunuz? Belli bir vade içinde kullandıkları elektrik faturalarını ödemek istiyorlar. Kesinlikle ve kesinlikle ‘Biz kayıp kaçak elektrik kullanmak istemiyoruz. Borcumuzu ödemek istiyoruz’ diyorlar. Bu duruma hükümet, kayıtsız kalmamalıdır‘’ diye konuştu.


 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları