loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li belediye 3 kadın işçiyi nedensiz işten çıkardı

CHP'li belediye 3 kadın işçiyi nedensiz işten çıkardı
Tarih: 08.03.2017 - 16:44
Kategori: Yerel

CHP’li Ataşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde 3 kadın çalışanı işten çıkardı.

CHP’li Ataşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde Basın ve Halkla İlişkiler bölümünde çalışan 3 kadını işten çıkardı. Evrensel'in haberine göre, işten çıkartılan kadınlardan Suzan Demir’e önce “iş gereklerini yerine getirmeme” uyarısı yapan belediye, işten çıkartma gerekçesinde ise Demir’in tazminat hakkından yararlanmaması için “ahlak ve iyi niyet hallerine aykırılık” maddesini gösterdi.

Ataşehir Belediyesi, kurumun Basın ve Halkla İlişkiler bölümünde çalışan Suzan Demir, Burcu Özdemir ve Yağmur Çinçin’i işten çıkardı. 1 Mart’ta işten çıkarıldığı kendisine sözlü bir şekilde aktarıldığını belirten Suzan Demir, “Bir yılı aşkındır burada çalışıyorum. Halkla İlişkiler Basın Müdürlüğünde metin yazarı işe olarak başladım. Daire Müdürümüz Zeynep Çetinkaya sürekli kişilik haklarımıza saldırdı. Bize sürekli belediyeye ait olmayan, CHP’nin yazılı ve görsel işlerini yaptırıyorlardı. Sürekli işten atılmakla, sürgün edilmekle tehdit ediliyorduk. Çetinkaya, tarafından mobbinge maruz kaldık” dedi.

Demir, kendisine iki farklı ihtarname gönderildiğini söyledi. 1 Mart’ta işten çıkarıldığı kendisine sözlü bir şekilde aktarıldığını belirten Suzan Demir, kendisine iki faklı ihtarname gönderildiğini söyledi. İlk ihtarnamede Demir’in işten çıkarılmasının gerekçesi “iş gereklerini yerine getirmeme” olarak gösterilirken, ikinci ihtarnamede ise “ahlak ve iyi niyet hallerine aykırılık” olarak değiştirildi.

Demir, “İşten çıkartıldığıma dair hiçbir yazılı evrak verilmeden bilgisayarım kapatıldı. Yazılı savunmam dahil alınmadan belediyenin asıl işvereni bünyesinde çalıştığım taşeron şirketine, 'Suzan Demir görevini yerine getirmiyor’ yazılı bir ihtarname gönderdiğini öğrendim. Ben de bu iddiaya avukatımla yazılı bir savunmayla cevap verdim. Sözlü olarak işten çıkartıldığım belirtilse de, hâlâ çalışıyor gözüküyordum. Salı günü bir anda 3.’üncü kadın arkadaşımızın Burcu Özdemir’in de işten çıkarıldığı öğrendim. Aynı gün elimize SGK çıkış görüntüleri verildi. 7 Mart‘ta diğer iki kadın arkadaşımla birlikte taşeron şirket temsilcisi tarafından çağırıldık. Temsilci, Burcu Özdemir ve Yağmur Çinçin'in, Sosyal Sigorta Kurumu (SGK) İşten Çıkartılma Kanununun 4. maddesinden çıkartıldıklarını, tazminatlarını alabileceklerini belirtirken; benim ise tazminatsız işten atma hakkı tanıyan, 'ahlak ve iyi niyet hallerine aykırılığı' düzenleyen 29. maddesinden işten çıkartıldığımı söyledi” dedi.

Demir, haklarını almak için sonuna kadar mücadele edeceğini vurguladı.

"BİZDE ANLAMADIK NEDEN ÇIKARILDIĞIMIZI"

3 yıldır belediye çalışanı olduğunu söyleyen Yağmur Çincin ise durumu şöyle aktardı:

“Beni müdürüm geçen hafta perşembe günü çağırdı. ‘Kendine iş bul işten çıkaracağız’ diyerek yasal süreci başlattılar. Sürekli mobbinge maruz kaldık. Benim işten çıkmam beklendi. İşten çıkmayınca da bu şekilde işten çıkarıldım. Bizi, Sosyal Sigorta Kurumu (SGK) İşten Çıkartılma Kanununun 4. maddesinden çıkardırdılar. Ben de işe gidip gelmeye devam ettim. 2 gün böyle devam etti. 2’nci günün sonunda bağlı bulunduğum taşeron firmanın müdürü arayıp iş akdimin feshedildiğini söyledi. Bizi tazminat ödenecek ama yasal haklarımızın hepsini vermiyorlar. İhtar tazminatını vermiyorlar. Yasal evrakta vermiyorlar. Sadece SGK çıkışımızı verdiler. O da evrak değil, SGK yolladığı otomatik sistemle ulaştı elimize. Hiçbir neden gösterilmedi, biz de anlamadık neden çıkarıldığımızı. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız." 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları