loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li belediye meclis üyesi Tugay Adak ekonomik sorunlar nedeniyle yaşamına son verdi

CHP'li belediye meclis üyesi Tugay Adak ekonomik sorunlar nedeniyle yaşamına son verdi
Tarih: 09.02.2021 - 16:33
Kategori: Yaşam

Kocaeli Kartepe Belediyesi'nde CHP'den meclis üyesi olan Tugay Adak (28), dün gece yaya üst geçidinden D-100 karayoluna atlayarak yaşamına son verdi.

Kartepe Belediye Meclisinin CHP'li üyesi Tugay Adak (28) İzmit 42 Evler Köprüsünden atlayarak yaşamına son verdi. Ticaretle uğraşan Adak'ın bir süredir ekonomik sıkıntı içinde olduğu öğrenildi.

Adak'ın yakın arkadaşı olan CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, "Uzun yıllar partimize hizmet etmiş, gecesini gündüzüne katmış bir arkadaşımızdı. Ticaretle uğraşıyordu, son zamanlarda işleri ters gitmeye başlamıştı" dedi.

Evrensel'e konuşan Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik duruma da değinen Orhan, "Tugay'ın Babası cezaevinde, evleri kiraydı. Annesi ve kardeşi çalışıyordu. Çevresinde dostları zor gününde yanında olmaya çalıştı ama nereye kadar... Ülkenin geldiği durum ortada, herkes krizde, geçim derdi almış başını gitmiş. Kentimizde bir ekmek 2 lira olmuş, sıvı yağın fiyatı ortada, kimse geçinemiyor. Trafikte de, sokakta da karşılaşıyoruz, herkes çok gergin, herkes sinirli. Eve ekmek götüremeyen insan elbette gergin olur, stresli olur" ifadelerini kullandı.

Tugay Adak'ın 2014 yerel seçimlerinde parti çalışması sırasında bir gözünü kaybettiğini hatırlatan Orhan, "Tugay çok çalışkan, özverili bir arkadaşımızdı. Ailemizden biri gibiydi adeta. İl Gençlik Kolları başkanıyken beraber yönetimde görev aldığım, yakın bir arkadaşımdı. 2014 yerel seçimlerinde parti bayrağını astığı sırada yoldan geçen arabanın tekerine takılan ip Tugay'ı aşağı düşürmüş, bir gözünü yitirmesine sebep olmuştu. O dönem 'Partiye tazminat davası aç' diyenlere en başta ailesi ve kendisi karşı çıkmıştı. Parti çalışması yürüttüğü sırada bir gözünden de olsa o mücadeleyi hiç bırakmadı" dedi.

"KÖHNE, KOKUŞMUŞ DÜZENİN YARATTIĞI GELECEKSİZLİK"

Tugay Adak'ın ardından çok sayıda kişi onunla olan hatıralarını paylaştı. Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan da sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla Adak ile beraber yargılandıkları bir fotoğrafı paylaşarak, "Çok çok üzgünüm... Gencecik, pırıl pırıl bir genç ve bu köhne, kokuşmuş düzenin yarattığı geleceksizlik..." notunu düştü.

Tugay Adak, 1993 yılında İzmit’te doğdu. Kocaeli Üniversitesi Petro-Kimya ve Rafineri Bölümünde eğitimini sürdüren Adak, Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı ve Gençlik Kolları Kurultay Delegeliği yapmıştı. Halen Kartepe Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi olan Adak'ın cenazesi bugün Sarımeşe'de toprağa verilecek.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları