loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Bingöl: Milletin meclisi saray değil TBMM'dir

CHP'li Bingöl: Milletin meclisi saray değil TBMM'dir
Tarih: 15.12.2021 - 15:12
Kategori: Siyaset

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın TBMM Genel Kurulu’nda muhalefeti hedef alan konuşmasına “Fuat Oktay, Erdoğan’ın yardımcısı olmayı hak etmiş ama bu ülkenin cumhurbaşkanı yardımcısı olmayı hak etmiyor” sözleriyle yanıt verdi....

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın 2022 Merkezi Bütçe görüşmeleri sırasında muhalefeti hedef alan söylemlerine TBMM Genel Kurulu’nda cevap verdi. Bingöl, “Cumhurbaşkanı Yardımcısı burada çıktı, seksen dakika konuştu, dikkatle dinledim ve bir kez daha Fuat Oktay'ın niçin Cumhurbaşkanı Yardımcısı yapıldığına öyle kani oldum ki. Hakikaten Erdoğan’ın yardımcısı olmayı hak etmiş ama bu ülkenin Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmayı asla hak etmiyor” dedi.

“SARAY” SÖYLEMİNİN TEMELİ

İktidar “Saray” kelimesinden rahatsızlığına da değinen Bingöl, “Saray demek çok doğal bir şey. Buckingham Sarayının 700 odası var ve buradaki Saray’ın oturduğu alanın sadece ellide 1’ine sahip. Amerika’daki Beyaz Saray’ın oda sayısı sadece 132 ve buradaki sarayın o rahatsız olduğunuz ‘saray’ deyiminin oturduğu alan Beyaz Saray’ın 60 katı çoğunluğunda. Şimdi, siz ‘külliye’ diyebilirsiniz ama birileri de ‘saray’ diyorsa bundan rahatsız olmayın ‘saray’ demenin çok temel nedenleri var.

“MİLLETİN MECLİSİ SARAY DEĞİL TBMM’DİR”

Oktay’ın Cumhurbaşkanlığı Saray’ına ilişkin “milletin karargâhı” söylemine de tepki gösteren Bingöl, “Oranın millet meclisi olduğunu söylemek akıllara zarar bir iş. Orada 1 tane seçilen kişi var, Erdoğan ama burada oturan milletvekillerinin tamamı halkın oylarıyla seçilip buraya gelmişler ve gerçek milletin Meclisi buradır, buradır; saray değil” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAN TASARRUF CEVABI: “GEREKTİĞİ KADAR”

Bingöl, Cumhurbaşkanlığı’nın “Tasarruf Genelgesi” sonrası kamudaki makam araçlarının sayısına ilişkin soru önergesine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın tek cümlelik “Cumhurbaşkanlığı hizmetleri, mevzuat hükümleri doğrultusunda, tasarruf ilkelerine riayet edilerek, hizmetin gerektirdiği sayıda araçla yerine getirilmektedir” cevabına da tepki gösterdi. Bu cevabın TBMM’ye saygısızlık olduğunu vurgulayan Bingöl, “Bu saygısızlık size yapılıyor, size, bana değil. Saygısızlık kralı Fuat Oktay” diye konuştu.

“NE KADAR YALAN O KADAR BÜTÇE”

Bingöl, 2022 Merkezi Bütçesi’nde İletişim Başkanlığı bütçesine yüzde 60’ın üzerinde yapılan artışa dikkat çekerek, “Bu bütçede, bu hayalî bütçede, kadük olmuş bütçede en çok bütçesi artan Başkanlık İletişim Başkanlığı, yüzde 60 artmış. Bu döviz hareketliliğinden en az etkilenen bütçe, İletişim Başkanlığının bütçesi. Niye İletişim Başkanlığının bütçesi artar? Yatırım Başkanlığı mı, bir şey mi üretiyor? Yok. Evet, bir şey üretiyor, buradaki İletişim Başkanlığı Hitler Almanyasının, Goebbels’in yaptığı işleri görüyor. Niye bütçe arttı? Ne kadar yalan, o kadar bütçe; onun için İletişim Başkanlığı’nın bütçesi artırıldı. İletişim Başkanlığı trollerin hesaplarını kontrol ediyor, yandaş gazetelerin başlıklarına müdahale ediyor. Onun için iletişim Başkanlığının bütçesi artıyor. Propaganda başkanlığı Goebbels taktiğini uyguluyor ve onun içindir ki İletişim Başkanlığı şu anda Cumhurbaşkanlığı sarayının sığındığı, sahiplendiği, gözünün nuru gibi koruduğu bir başkanlık” dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları