loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li binlerce kadın Ankara'da 'eşitlik ve adalet' için buluştu

CHP'li binlerce kadın Ankara'da 'eşitlik ve adalet' için buluştu
Tarih: 05.12.2017 - 15:38
Kategori: Kadın

CHP, 'Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı' verilişinin 83. yıl dönümünde Ankara'da binlerce kadının katılımıyla 'Eşitlik Adalet ve Kadın Buluşması' gerçekleştirdi.

CHP, 'Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı' verilişinin 83. yıl dönümünde  Ankara'da binlerce kadının katılımıyla 'Eşitlik Adalet ve Kadın Buluşması' gerçekleştirdi.

CHP Kadın Kollarının ev sahipliğinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı Ankara Arena Spor Salonu'ndaki etkinlikte Türkiye'nin 81 ilinden binlerce kadın bir araya geldi.

Buluşmaya Rahşan Ecevit, Sevinç İnönü, Olcay Baykal, Muazzez İlmiye Çığ, Ayşen Gruda, Türkan Şoray, Gülse Birsel ve Gezi olaylarında hayatını kaybedenlerin aileleri de davet edildi. İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Nazan Moroğlu, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Gülsüm Kav, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Gezi aileleri adına Emsal Atakan, İzmir Menderes'te 6 öğrenciye cinsel istismarda bulunan okul müdürünün yargılanmasını sağlayan öğretmen Saadet Özkan da birer konuşma yaptı. CHP lideri Kılıçdaroğlu da grup toplantısı konuşmasını Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirirken, Şehit Anneler Derneği Başkanı Pakize Akbaba'nın konuşması buluşmaya damga vurdu.

1993 yılında Van Başkale'de PKK'lılarla çıkan çatışmada oğlu Astsubay Namık Ayhan Akbaba'yı şehit veren Pakize Akbaba, "İnsanları, dinimizi ayırdılar. Şehitleri de ayırmaya çalışıyorlar" dedi.

Pakize Akbaba'nın konuşması şöyle:

"Çok doluyum. 15 senedir her şeye pranga vuruldu bize de yasak konulmuş. Sesimizi çıkaramıyoruz. Biz şehit verdik ama vatanımızdan bir tutam toprak vermeyeceğiz. Her şeyi ayırmaya çalışıyorlar. İnsanları, dinimizi ayırdılar. Şehitleri de ayırmaya çalışıyorlar. PKK terör örgütü bitti şimdi FETÖ çıktı. FETÖ'yü niye banka kapılarında arıyorsun FETÖ Meclis'tedir. Ben şehit verdim. 6 tane çocuk büyüttüm. Hepsi cumhuriyet sahip çıkan vatanını milletini seven. Önce vatan dedik askere yolladık hain bir kurşuna hedef oldu. 

'Referandumda evet oyu veren cennete gidecek' dediler. Soruyorum Binali Yıldırım sen cennete gidiyor musun ki beni de cennete götüreceksin. Artık analar ağlamayacak, şehit gelmeyecek dediler. Meclis'e çıkıp yemin etmediniz mi? Ben cumhuriyet kadınıyım, şehit anasıyım. Yasak dinlemiyorum. Biz o yiğitleri askere gönderirken kimden müsaade aldınız, ben ne müsaade alacağım. 

Sanki milleti uyutmuşlar. İran'ın hırsızını getirdiler. Hepsi cebini doldurdu. Man Adası'na para yolladılar. Şİmdi çözülüyor.

(Recep Tayyip Erdoğan) Savcı oldunuz size soruyorum, başbakan oldunuz, size soruyorum, AKP'nin genel başkanı oldunuz size soruyorum, cumhurbaşkanı oldunuz size soruyorum. Bankanın müdürü Süleyman Aslan nerede? Bu analar ölmeden cumhuriyeti yıkamayacaksınız. Bu kadar insan gözaltına alınıyor her gün. Elinle koymuş gibi biliyorsun. Askerin içine soktun, paşaları zindanlara attın, kimi intihar eti kimi çıktıktan sonra rahmetli oldu. Peygamber ocağına zulüm ettiniz. Allah size zulüm etsin. O kutulardan paralar çıktı. Sıfırlayamadınız, evlere damlara doldurdunuz ama rezil oldunuz, çıktı meydana. FETÖ'nün oyunuymuş. AKP FETÖ'cü değil mi? Öğrencisiydin. Her biriniz ayrı ayrı methediyordunuz. Aynı yolda yürüdük diyordunuz, aynı cezayı niye çekmiyorsunuz, niye kenara çekiliyorsunuz? 

Siz kutulara para sakladınız, hırsızlık yaptınız. Orduyu, emniyete, eğitime FETÖ'cü soktunuz. Ayıkla ayıkla bitmez kardeşim. Meclis'te ayıklanmadan FETÖ'yü bitiremezsin. 

Adalet Türk kadınının elindedir. Siz FETÖ terazisi yaptınız, oraya da bir ampul koyun bari.

Kozmik Oda'yı niye dağıttınız, ben de hesap soruyorum. Şimdi 15 Temmuz şehitleri diyor. Onları da rahmetle anıyorum, FETÖ'nün tuzağına düştüler. Gözlerinden öperim Erdoğan, al beni karşına de ki 'senin çocuğun hırsızlığa gitti, Reza ile işbirliği yaptı'. Sineme çekerim kaderim derim ama bizim şehitleri unutuyorsun. Her yerde Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan diyorsun kabul etmiyorum. Bir dünya lideri varsa Mustafa Kemal Atatürk'tür."


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları