loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Bülbül: Öğrenciler cemaatlerin eline bırakılıyor

CHP'li Bülbül: Öğrenciler cemaatlerin eline bırakılıyor
Tarih: 20.08.2019 - 12:53
Kategori: Gündem

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, öğrencilerin yaşadığı yurt sorununu Meclis’e taşıdı.

Öğrencilerin yaşadığı yurt sorununu Meclis gündemine taşıyan CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül konuyla ilgili soru önergesi verdi.  “Kredi Yurtlar Kurumu’nun yurtlarına başvuran ancak devlet yurtlarına yerleşemediği için eğitimini maddi zorluklar nedeniyle yarıda bırakmak veya kaydını dondurmak zorunda kalan öğrencilerin olduğu bilinmektedir. Bunun yanında bazı öğrenciler ise yine aynı sorun nedeniyle dernek, vakıf ya da cemaat yurtlarına gitmek zorunda kalmaktadır” diyen Bülbül, Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’a “Bu sorunu nasıl çözeceksiniz?” diye sordu. 

Öergesinde "Mevcut durumun, Anayasa’da yer alan “Kimse, eğitim ve öğrenim haklarından yoksun bırakılamaz” maddesi açıkça ihlal ettiği açıktır" ifadelerini kullanan CHP'li Süleyman Bülbül, şu soruları sordu:

  1. Bakanlık öğrencilerin yurt sorununu çözmek adına ne gibi çalışmalar yapmaktadır?
  2. Son beş yılda kaç üniversite öğrencisi devlet yurtlarından yararlanmak için başvuruda bulunmuş, bunların kaçı yurtlara yerleştirilmiştir?
  3. Yapılması planlanan ve yapım aşamasında olan kaç yurt vardır?
  4. Kamuya ait bina, tanışmaz ve arsalar öğrencilerin barınma sorunlarını çözmeleri için neden Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüklerine değil de, vakıf, dernek vb. kuruluşlara devredilmektedir?
  5. Öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının giderilmesi için ne kadar bütçeye ihtiyaç vardır?
  6. Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı kaç adet özel yurt vardır? Bu yurtların kaçı hangi dernek ve vakıflara aittir? Kapasiteleri nedir?
  7. Üniversitelerde okuyan 47 bin 751 engelli öğrenci için yurtlarda gerekli şartlar sağlanmış mıdır?

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları