loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Bülbül'den icra ilanlarının yerel basında yayınlanması için kanun teklifi

CHP'li Bülbül'den icra ilanlarının yerel basında yayınlanması için kanun teklifi
Tarih: 17.06.2019 - 13:23
Kategori: Yurt

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, icra ilanlarının yerel basında yayınlanmasıyla ilgili Meclis’e kanun teklifi sundu.

CHP Milletvekili Süleyman Bülbül, sunduğu kanun teklifinin gerekçesinde, “Anayasamızda koruma altına alınan haberleşme hakkı hem kamu çıkarı olarak basının hem de halkın haber alma hakkının güvence altına alınmasını sağlamaktadır. Ancak son bir yıl içerisinde döviz kurundaki artış ve yaşanan kağıt krizi başta Anadolu basını olmak üzere birçok basın kuruluşunun girdilerini artmasına neden olmuş ve gazeteler kapanmanın eşiğine getirmiştir. Bu krizi aşmak için sayfa sayısını düşürme, renksiz baskı, fiyatlarına zam, haftada ya da 15 günde bir çıkma seçeneklerini gündeme alan yayın kuruluşları önlem alınmadığı sürece ya kepenk kapatmakla ya da çalışanlarını çıkartmakla karşı karşıya kalmışlardır. Anadolu basınında ise bu durum daha ciddi boyutlardadır. Gelirlerini büyük ölçüde ilanlardan elde eden Anadolu basını, ilanlarla ilgili kanunların koyduğu hükümler nedeniyle sıkıntılar yaşamakta ve güçlükle ayakta durmaya çalışmaktadır. Halkın haber alma hakkının ekonomik sıkıntılar nedeniyle sınırlanması kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Anadolu basınının yaşatılması için bir dolu önlem alınması gerektiğini belirten Bülbül, kanun teklifinin bu konuda önemli bir adım olacağını vurguladı.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları