loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Düzgün Müslüman Kardeşler'i sordu

CHP'li Düzgün Müslüman Kardeşler'i sordu
Tarih: 11.02.2012 - 18:56
Kategori: Siyaset

CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, İçişleri Bakanı Şahin'e, Memun El Hımsi'yi sınır dışı etmeyi düşünüp düşünmediğini sordu.

CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, TBMM Başkanlığı'na, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Düzgün, şöyle dedi:

"Suriye'deki çatışmalardan kaçan insanların kaldığı devlet destekli Hatay mülteci kampında kalan Müslüman Kardeşler örgütü sorumlularından Memun El Hımsi'nin, yaptığı görüntülü açıklamada 'Alevileri öldüreceğiz' ,'Suriye'yi Alevi mezarlığı haline getireceğiz.'açıklaması toplumumuzun her kesiminde büyük bir tepki yaratmıştır. Devletçe kucak açılan Müslüman Kardeşler örgütünün cinayet söylemleri bölgede hoşgörü içerisinde yaşayan etnik kimliklerimizin altına dinamit koymaktır. Halkımızın vergisiyle bu kamplarda kalan Müslüman Kardeşler Örgütü'nün bu çarpık zihniyetini besleyecek ne aşımız ne de tahammülümüz vardır."

"Bakanlık olarak söz edilen Müslüman Kardeşler örgütü sorumlularından Memun El Hımsi'nin bu tarz bir demeç verdiğini bilerek mi sığınma hakkını kabul ettiniz" diyen Düzgün, şu sorulara yanıt aradı:

"Eğer değilse bugünkü şartlar altında Memun El Hımsi'yi sınır dışı etmeyi düşünüyor musunuz?  Alevilere katliam yapma çağrısında bulunan bu kişiye karşı Türkiye'de yaşayan Aleviler'in göstereceği tepki karşısındaki siyasi sorumluluğu üstleniyor musunuz?"

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları