loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Düzgün'den 'Tıbbi sekreter' sorusu

CHP'li Düzgün'den 'Tıbbi sekreter' sorusu
Tarih: 11.02.2012 - 20:56
Kategori: Siyaset

CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, TBMM Başkanlığı'na, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, TBMM Başkanlığı'na, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Hastanelerin temizlik, yazılım, yemekhane gibi hizmetlerini taşeron firmalara ihale yöntemi ile verdiğini ifade eden Düzgün, "Bu ihalelerle istihdam edilen işçiler sadece temizlik, yemekhane ve güvenlik gibi ilgili alanlarda çalıştırılmaları gerekirken sanki hastane personeliymiş gibi özellikle tıbbi sekreter olarak görevlendirilmektedirler. Bu şekilde yapılan geçici ve niteliksiz personel istihdamı atama bekleyen sağlıkçıların önünü kapatmaktadır" dedi.

Tıbbi sekreterliği "işinin ehli ve bu işin eğitimini almış" insanların yapmadığı için 100 adet tıbbi sekreterin yapacağı bir işi şu anda 200 kişinin yaptığına dikkat çeken Düzgün, şu soruları yöneltti:

"Bakanlık olarak, tıbbi sekreter olmak için yıllarca eğitim almış insanlarımız yerine taşeron firmaların elemanlarını veya 3 ay eğitim alarak sertifika sahibi olanların çalıştırılmasını sosyal adalet kavramıyla bağdaştırabiliyor musunuz?
Hastanelerde, tıbbi sekreterliğin eğitimini almamış taşeron işçilerin veya sertifikalıların istihdam edilmesini etik buluyor musunuz?

4 yıl lisede veya 2 yıl üniversitede bu işin eğitimini almış tıbbi sekreterlerimiz işsiz gezerken Milli Eğitim Bakanlığından sertifikalı kişilerin ve taşeron işçilerin tıbbi sekreterlik yapmasının altında kadrolaşma kaygısı olduğunu düşünüyor musunuz?

10 binden fazla tıbbi sekreterimiz iş beklerken birçok hekimimizin sekretersiz çalışmasını mantıklı buluyor musunuz?"

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları