loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Emir: Keymen firmasının aşılar için DMO'ya 12 milyon dolarlık fatura kestiğini söylemiştik, firma sahibi iddiamızı doğruladı

CHP'li Emir: Keymen firmasının aşılar için DMO'ya 12 milyon dolarlık fatura kestiğini söylemiştik, firma sahibi iddiamızı doğruladı
Tarih: 05.03.2021 - 16:34
Kategori: Siyaset

CHP'li Murat Emir, 1 milyon doz Çin aşısının Türkiye'ye bedelsiz verildiğini ancak Keymen firmasının bu aşılar için DMO'ya 12 milyon dolarlık fatura kestiğini söylemişti. Emir, "Firma sahibi iddiamızı doğrulamış oldu" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Şubat'taki grup toplantısında gümrükten geçen ve ücretsiz ithal edilen 1 milyon doz Sinovac aşısının aracı firma Keymen İlaç tarafından Devlet Malzeme Ofisi'ne fatura edilip edilmediğini, firmanın ücretsiz olduğu belirtilen aşı miktarına karşılık gelen 12 milyon doları alıp almadığını sormuştu.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de belgelerini kamuoyu ile paylaşarak 12 milyon doların aracı firmanın komisyonu olduğunu söylemişti. 

Keymen firması ise yaptığı masraflara karşılık olarak 1 milyon doz aşının ücretsiz yollandığını açıklamıştı.

Keymen İlaç'ın sahibi Cantürk Alagöz bugün Sözcü'den İsmail Saymaz'a yaptığı açıklamada "Aşının tamamını hazır ürün olarak getirmiyoruz. İstediğimiz miktarda alabilmek için Türkiye'de dolum yapalım dedik. Dolum için yatırım gerekiyor. Nedir bu? Vial (Dolum yapılan şişe) almanız lazım. Enjektör de var. Siparişlerini verdik. Bir milyon doz rakamı var ya, onun üzerinde ödedik" dedi.

Alagöz, Murat Emir hakkında dava açacağını belirterek, "Çin'in peşinattan vazgeçmesi benim risk almamla kalktı. DMO'ya teminat mektubunu ben verdim. Bunlar ciddi rakamlardı. Hiçbir bankadan kredi vermediler" ifadelerini kullandı.

Murat Emir, Cantürk Alagöz'ün açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulundu.

CHP'li Emir'in paylaşımları şöyle:
"1 milyon doz aşının Türkiye'ye bedelsiz verildiğini ancak Keymen firmasının bu aşılar için DMO'ya 12 milyon dolarlık fatura kestiğini söylemiştik. Firma sahibi, 12 milyon doların, teminat vermiş olmakla birlikte masraflar için de alındığını belirterek, iddiamızı doğrulamış oldu. Ancak Sinovac, 1 milyon doz aşının, teminat mektubu gerekliliğini karşılayabilmek amacıyla bedelsiz verildiğini söylemişti. Keymen ise teminatın yanında vial (dolum yapılan şişe) ve enjektör gibi masraflar için de kullanıldığını söylüyor. Bu çelişkinin giderilmesi gerekir. Bu para, masraflar için harcandıysa Keymen'den beklenen, harcamaları kamuoyu ile paylaşmasıdır. Bizim görevimiz milletimiz adına aşının maliyetini ve aracıların ne kadar kazandığını sormaktır. Söz konusu halkımızın sağlığı ve bütçesi olunca şeffaflık büyük önem taşımaktadır."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları