loading
close
SON DAKİKALAR

CHP’li Emir: Melih Gökçek, asbest kadar tehlikeli biridir!

CHP’li Emir: Melih Gökçek, asbest kadar tehlikeli biridir!
Tarih: 24.03.2017 - 11:37
Kategori: Gündem

CHP Milletvekili Murat Emir, "İ. Melih Gökçek, asbest kadar tehlikeli biridir. İçişleri Bakanlığı da Gökçek hakkında soruşturma başlatmalı; soruşturma sonlanana kadar da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına kayyum atamalıdır" dedi.

Ankara’nın merkezindeki 350 ton asbest içeren eski Havagazı Fabrikası’nın yıkımı 25 Şubat 2017 tarihinden itibaren Ankaralıların öncelikli gündemleri arasında yer aldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, tarihi nitelikteki söz konusu fabrikanın yıkımına, yargı kararları ile çevre sağlığını hiçe sayılarak ansızın başlaması üzerine yoğun tepki oluşmuştu. Tepkiye karşın 1 Mart 2017 tarihinde Ankara 7. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma karına kadar geçen 5 günlük sürede yıkıma devam edildi ve etrafa asbest salınımı yaşandı.

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek’in, asbestli Havagazı Fabrikası ile ilgili bir konuda daha doğru söylemediğini kaydetti. Emir, "Gökçek, kanserojen nitelikli asbest dolu eski Havagazı Fabrikası’nın yıkımı sürecinde her zamanki gibi sorumsuz bir yöneticilik sergiledi; konuyla ilgili kamuoyunu aydınlatmak yerine, toplum sağlığını savunan meslek örgütleri ve milletvekillerini hedef aldı" dedi.

"Polemiğe girerek konuyu magazinleştirmek isteyen İ. Melih Gökçek’in bu süreçte yaptığı hiçbir açıklama doğru çıkmadı" diyen Emir, şöyle konuştu: 

"Gökçek’in sık sık ileri sürdüğü, Twitter hesabından da  2 Mart 2017 tarinde yaptığı “asbest ile ilgili binada şu anda en ufak bir işlem yapılmadı… yıkılan enkazlar içinde hiçbir boru olmayan yandaki binanın molozları.." açıklaması da Ankara Valiliği’nden 20 Mart 2017 tarihinde tarafıma iletilen yazıyla çöktü. Ankara Valiliği’ne bilgi edinme yoluyla yaptığım başvuruma verilen yanıttan, Gökçek’in söylediğinin aksine asbestli yapıda da yıkım yapıldığı ortaya çıktı. Valilik, 25 Şubat 2017 ile 1 Mart 2017 tarihleri arasında bir yandan kepçelerle yıkım yapılan diğer yandan hortumla sulanan, daha sonra üstü mavi branda ile örtülen yapının asbestli olduğunu bildirdi."

'Gökçek hakkında soruşturma açılmalı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına kayyum atanmalıdır'

Ankara Valiliği’nin yolladığı söz konusu yazının, Gökçek’in, kamuoyuyla doğru bilgi paylaşmadığının en açık kanıtı olduğunu belirten Emir, "Toplum ve çevre sağlığını tehdit eden bir konuda bile gerçekleri saptıracak kadar sorumsuz bir yöneticilik sergileyen Gökçek, asbest kadar tehlikeli biridir. Bu kişinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturduğu her saniye, Ankaralılar zarar görmektedir. Gökçek, insan ve çevre sağlığı ile Başkentimiz Ankara’nın tarihi dokusunun daha fazla tahrip olmaması için bir an önce istifa etmelidir. İçişleri Bakanlığı da Gökçek hakkında vakit geçirmeksizin, ‘toplum ve çevre sağlığını bilerek ve isteyerek tehlikeye atmaktan’ soruşturma başlatmalı; soruşturma sonlanana kadar da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına kayyum atamalıdır" diye konuştu.


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları