loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Engin: İstanbul'un ulaşım zammı haksız bir zamdır!

CHP'li Engin: İstanbul'un ulaşım zammı haksız bir zamdır!
Tarih: 30.01.2016 - 11:32
Kategori: Siyaset

CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, İstanbul'da yapılan ulaşım zamlarına tepki göstererek, 'Dünyada petrol ucuzlarken bizde petrole bağlı hizmetler zamlanıyor. Bu haksız, hukuksuz bir zamdır.' dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, İstanbul'da yapılan ulaşım zamlarına tepki göstererek, "Dünyada petrol ucuzlarken bizde petrole bağlı hizmetler zamlanıyor. Bu haksız, hukuksuz bir zamdır." dedi. 

İstanbul'da Pazar gününden itibaren geçerli olmak üzere İETT otobüsleri, metrobüs ve özel halk otobüsleri, raylı sistem ve şehir hatları vapurları ücretlerine yapılan zamma tepki gösteren CHP İstanbul milletvekili Didem Engin, Haziran 2014'ten bu yana varil fiyatı olarak %70 ucuzlayan petrol fiyatlarını hatırlattı. Petrol fiyatlarındaki düşüşe rağmen hükümetin hiçbir haklı gerekçe olmaksızın ulaşım hizmetlerine getirilen bu zamma karşı çıkan Didem Engin, hükümetten elini vatandaşın cebinden çekmesini istedi.

Yılbaşında OGS ve HGS geçişleri ile elektrik ücretlerine ve çeşitli vergilere getirilen zamları da hatırlatan Didem Engin, dar gelirli vatandaşlar üzerinde zamlar aracılığıyla yapılan bu ekonomik baskıya son verilmesi gerektiğini söyledi. Emeklilere verilen 100 liralık zam ile asgari ücrete yapılan 300 liralık zammın mal ve hizmetlere yapılan zamlarla geri alındığını vurgulayan Didem Engin, bu durumun AKP'nin ekonomi politikasının iflas ettiğinin bir göstergesi olduğunu sözlerine ekledi. 

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları