loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Engin'den 'Annelere' emeklilik teklifi

CHP'li Engin'den 'Annelere' emeklilik teklifi
Tarih: 23.02.2016 - 19:12
Kategori: Kadın

CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, kamuoyunda 'Analık Borçlanması' olarak da bilinen düzenlemenin sigortalı olmadan önce doğum yapan kadınları da kapsayacak şekilde düzeltilmesi gerektiğini belirtti.

CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda yer alan ve kamuoyunda “Analık Borçlanması” olarak da bilinen düzenlemenin sigortalı olmadan önce doğum yapan kadınları da kapsayacak şekilde düzeltilmesi gerektiğini belirtti. 

Meclis Genel Kurulu'nda söz alan Didem Engin, ülkemizdeki kadın ve annelerin çoğunun sosyal güvencesi olmadığını belirterek Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na göre annelerin sigortalı oldukları dönemde doğum yapmışlarsa, borçlanma hakları olduğunu, aksi durumda yani sigortalı olmadan önce doğum yapmışlarsa bu haktan yararlanamadıklarını vurguladı. 

"Annelerimiz bütün hayatlarını fedakarca çocuklarına adıyorlar ve evlatları için yaşıyorlar. Doğum yapan ve ihtiyacı olan bütün annelerin, doğum yaptıkları dönemde çalışıp çalışmadıklarına ya da sigortalı olup olmadıklarına bakılmaksızın, bu haktan yararlanabilmeleri ve emekli olabilmeleri gerekli." diyen Didem Engin, konuyla ilgili partisinin vermiş oluğu Kanun Teklifi'ni hatırlattı.

Didem Engin, "Bu sorunu çözmek için Cumhuriyet Halk Partisi olarak Meclis Başkanlığı'na bir Kanun Teklifi sunduk. Yaklaşık olarak 500.000 annenin emeklilik hakkını ilgilendiren bu düzenlemenin hayata geçirilebilmesi için Meclis’teki bütün partilerin desteklerini bekliyoruz." diyerek sözlerini tamamladı. 

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları