loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Eroğlu: Vakıflara harcanan paralar artık hizmet için kullanılacak

CHP'li Eroğlu: Vakıflara harcanan paralar artık hizmet için kullanılacak
Tarih: 02.11.2019 - 10:20
Kategori: Gündem

CHP İstanbul Belediye Meclis Üyesi Fidan Aslan Eroğlu, Ensar ve TÜRGEV'in İBB’nin protokolleri iptal etmesiyle ilgili kararı mahkemeye taşınmasının ardından açılan davanın reddedilmesine ilişkin yorumda bulunarak "Bu harcanan paralar halka ait; artık herkese hizmet için kullanılacak" dedi. ...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla, Ağustos ayında bazı vakıflarla yapılan protokoller iptal edildi.

İptal edilen vakıflar arasında Ensar, TÜRGEV ve TÜGVA gibi yönetiminde Erdoğan ailesinden kişilerin bulunduğu AKP’ye yakın vakıflar vardı.

İBB yaptığı açıklamada; protokolleri iptal edilen vakıflara İBB bütçesinden toplam 357 milyon 453 bin 972 lira harcandığını duyurmuştu.

Ensar ve TÜRGEV, İBB’nin protokolleri iptal etmesini mahkemeye taşımış, İBB’nin yaptığı işleminin durdurulmasını istemişti. İstanbul 14. İdare Mahkemesi verdiği kararda kendisinin görevsiz olduğunu belirterek TÜRGEV'in açtığı davayı reddetti. 

CHP Beşiktaş ve İstanbul Belediye Meclis üyesi Fidan Aslan Eroğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan mahkeme kararı ile ilgli olarak  "Ekrem Başkan İBB bütçesinden toplam 357 milyon 453 bin 972 TL harcama yapılan Ensar,Türgev,Tügva gibi vakıfların protokollerinin iptali talimatını vermişti. Bunun üzerine dava açan vakıflar bu davaları kaybetti.Bu harcanan paralar halka ait;artık HERKESE hizmet için kullanılacak" açıklamasında bulundu. 

 
 
Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları