loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Gaytancıoğlu, Şap Hastalığını Meclis Gündemine taşıdı

CHP'li Gaytancıoğlu, Şap Hastalığını Meclis Gündemine taşıdı
Tarih: 20.01.2016 - 21:22
Kategori: Yerel

Edirne’nin sorunlarını ifade etmek için her türlü çalışmayı yapan CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu bu seferde bölgede görülen şap hastalığını meclis gündemine taşıdı.

Edirne’nin sorunlarını ifade etmek için her türlü çalışmayı yapan CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu bu seferde bölgede görülen şap hastalığını meclis gündemine taşıdı. Ülkemizde daha önce görülmeyen A tipi şap virüsü tespit edildiğini ve bu yüzden Havsa Canlı Hayvan Pazarı ile Keşan Ticaret Borsası’na ait Canlı Hayvan Borsası’nın kapatıldığını belirten Gaytancıoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanına “Pazarları kapatmaktan başka hangi önlemleri aldınız, bu virüse karşı yeterli miktarda aşı mevcut mudur? Bu aşıyı üreticiler nasıl temin edecektir? Yaşanan şap hastalığı nedeniyle pazarlar kapatılınca üreticiler ekonomik mağduriyetler yaşıyor, bu mağduriyetlerin giderilmesine yönelik çalışmanız var mıdır?” soruları ile Edirne’nin iki ilçesini ilgilendiren önemli bir konuyu meclis gündemine taşımış oldu.

Gaytancıoğlu’nun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e verdiği yazılı soru önergesinin metni şu şekilde;

Edirne İli Hayvan Sağlığı ve Zabıta Komisyonu 15.01.2016 tarihinde toplanmış ve 1’no’lu kararı ile son dönemde ülkemizde daha önce görülmeyen A tipi şap virüsü tespit edilmiş olduğunu bildirmiştir. Yine aynı kararda hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla Havsa Canlı Hayvan Pazarı ile Keşan Ticaret Borsası’na ait Canlı Hayvan Borsası’nın geçici süre ile kapatılması kararı alındığı bildirilmiştir.

Buna göre;

1. Söz konusu şap hastalığı ile ilgili olarak bakanlığınızın Havsa Canlı Hayvan Pazarlarını ve Keşan Ticaret Borsası’na ait Canlı Hayvan Borsası’nı kapatma haricinde almış olduğu bir önlem var mıdır?

2. Bakanlığınız bünyesinde bu virüse karşı yeterli miktarda aşı var mıdır?

3. Üreticiler aşıları nasıl temin edeceklerdir?


4. 2015 yılında şap hastalığı nedeniyle kaç hayvan pazarı kapatılmıştır?

5. Yaşanan şap hastalığı nedeniyle ekonomik kayıp yaşayan üreticilerin mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik bir çalışmanız olacak mıdır?

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları