loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Gaytancıoğlu, Süloğlu üreticisinin sorunlarını dile getirdi

CHP'li Gaytancıoğlu, Süloğlu üreticisinin sorunlarını dile getirdi
Tarih: 29.02.2016 - 15:19
Kategori: Siyaset

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu Süloğlu İlçesinde Toprak Mahsulleri Ofisinin alım yapmaması sonucunda üreticilerin mağduriyetlerini dile getirdi.

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu Süloğlu İlçesinde Toprak Mahsulleri Ofisinin alım yapmaması sonucunda üreticilerin çeşitli mağduriyetler yaşadığını belirterek Ofisin Süloğlu’nda alım yapacak bir tesis oluşturmasının gerekli olduğunu söyledi. 

Hasat zamanı tüm ilçelerde TMO’nun alım yaptığını Süloğlu ilçesindeki üreticilerin ise komşu ilçelere yönlendirildiğini belirten Gaytancıoğlu “Bu nakiller sırasında üreticiler römorklar ile sıkıntılı bir yolculuk yapmakta, taşıma maliyeti oluşmakta ve bu sırada bazı kazalar ve istenmeyen olaylar yaşanmaktadır.” Dedi. Gaytancıoğlu’nun bu konuda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına verdiği önergenin metni şu şekilde;

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıda yer alan sorularımın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebimi saygılarımla dilerim. 29.02.2016

Doç. Dr. Okan GAYTANCIOĞLU

Edirne Milletvekili

Ana görevi Yurtta hububat fiyatlarının üreticiler yönünden normalin altına düşmesini ve tüketici halk aleyhine anormal derecede yükselmesini önlemek, bu ürünlerin piyasasını düzenleyici tedbirler almak ve gerektiğinde Bakanlar Kurulu Kararı ile hububat dışındaki diğer tarım ürünleri ile ilgili verilecek görevi yürütmek, afyon ve uyuşturucu maddelere konulan devlet tekelini işletmek, sivil halk ve Silahlı Kuvvetler için olağanüstü mal stoku bulundurmak olan Toprak Mahsulleri Ofisi; hem üreticiyi hem de tüketiciyi koruyan bir müdahale kurumudur.

Bu nedenle ekonomisi tarıma dayalı olan ilçelerde Toprak Mahsulleri Ofisinin gerekli tesisleri oluşturup, çiftçinin yetiştirdiği ürünleri değeri üzerinden alarak çiftçinin değerinin altında ürün satmasını önleme görevi vardır. Tarıma dayalı bir ekonomiye sahip Edirne İlimizde de Şube Müdürlüğü ve 4 İlçemizde Ajans Amirliği bulunmakta, Meriç ve Lalapaşa ilçelerimizde alım tesisi oluşturulmaktadır. Süloğlu ilçemizde ise alım tesisi oluşturulmamakta ve üreticiler Lalapaşa İlçemize ya da Edirne'ye ve Havsa'ya yönlendirilmektedir.

Buna göre;

1. Edirne İli Süloğlu İlçesine TMO olarak bir alım tesisi yapmamanızın nedeni nedir?

2. Edirne İli Süloğlu İlçesinde bu yıl üreticileri komşu ilçelere yönlendirmek yerine ürün alımı yapacak bir tesis oluşturcak mısınız?

3. Süloğlu İlçesinde alım yapılmaz ise üreticilerin komşu ilçelere nakiller sırasındaki oluşan maliyetlerini karşılamaya yönelik bir çalışmanız olacak mıdır?

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları