loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Gençler Basın Açıklaması Yaptı

CHP'li Gençler Basın Açıklaması Yaptı
Tarih: 26.05.2012 - 15:43
Kategori: Siyaset

CHP Yenimahalle'deki kiriz gençlik kolları kongresine de sıçradı...

CHP Yenimahalle'deki kiriz gençlik kolları kongresine de sıçradı...

Yenimahalle ilçe gençlik kolları kongresi hukuk ihlali yapılarak yasa dışı ve gayri ahlaki yöntemlerle toplanamadı...

Ankara'da bu duruma tepki gösteren örgüt emekçisi gencler bir basın açıklaması ile genel baskan yardımcısı M. Zeki Gündüzü ve kongrelerin yapılmasına engel diğer yoneticilerin Kurucu Önder M.Kemal Atatürk'e şikayet ettiler ve bir basın açıklaması yaptılar... 

Basın açıklamasını 26 Mayıs 2012 Cumartesi, Saat 12:00 da Anıtkabir Tandoğan kapısı girişinde gerçekleştirdiler...

Basın açıklamasının tam metni;

Değerli Basın Mensupları ve Cumhuriyet Halk Partisinin Genç Örgüt Emekçileri;

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları, ilk kurultayını 1961 yılında toplamış varlığı ve demokratik halk mücadelesi ile Türk siyasi hayatında onurlu bir geçmişe sahip köklü bir kurumdur. Kuruluş iddiası ve yaşadığı kültürel geçmiş Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kollarını partinin sadece bir yan kolu değil öz gücü olduğunun ispatı olmaya yeterlidir.

Bizler bu gücün bir parçası olmaktan her zaman onur ve gurur duyduk. Bugün bu kurum 8 yıl aradan sonra kongrelerini toplayarak kendi yöneticilerini seçme hakkını kullanmaktadır. Üye sayısı bakımından Avrupa’nın en büyük gençlik örgütü olan Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kollarının kongre süreci yüzeysel ve gayri ciddi anlayışla 2 aylık bir süreye sıkıştırılmıştır. Adeta bir konsantre kurultay hazırlığı yapılmaktadır. Bir bütün olarak Dünya’ya anti-emperyalist kazanımı göstermiş olan partimizin ve bu partinin gençlik kolları tarihini bilmeyenler, hatta benimsemeyenler ve hatta her fırsatta o tarihle hesaplaşma içersinde olanların organize ettiği bu yangından mal kaçırma kurultayını redd ediyor ve gayri meşru ilan ediyoruz! Her fırsatta partimizi ve gençliğimizi dizayn etmeye çalışan parti içi siyasete demokrasi getirme sözü veren Ana Kademe Yöneticeleri gençlerin kendi iç içe olan Gençlik Kongrelerine adeta bir savaş meydanına girer gibi müdahale etmektedir. Gençlik Kollarının özgür ve bağımsız siyaset yapma geleneğinden bir haber olan bu yöneticiler siyasette yükselmek adına üzerlerine giydikleri sadakat ve kölelik gömleğini Gençlik Kollarına giydirmeye çalışmaktadırlar. Oysa ki, bu partinin her bireyi; her dönemde köle olarak yaşamaktansa özgür bir insan olarak ölmeyi kendisine temel şiar edinmiştir.

Kendisine sadakat ve yeminle bağlı gençlik orduları yaratmaya çalışan yenilmiş komutanlar bilmelidirler ki gençlik size ve sizin köhnemiş siyaset tarzınıza teslim olmayacaktır.

Demokratik hakkını kullanarak Yenimahalle İlçe Gençlik Kolu Kongresine aday olan bizler; önce İlçe Başkanı Şerafettin Terzi tarafından çağırılmış, “Benim adayım üzerinde uzlaşmazsanız bu kongreyi yaptırmam” denilmiş daha sonra Gençlik Kollarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zeki Gündüz tarafından çağırılarak “Yenimahalle de bizim istediğimiz kişi belirlenerek tek aday çıkmalı, çıkan bu aday üzerinde uzlaşı görüntüsü verilmeli ve daha önceden taslağı hazırlanmış seçim defteri gösterilerek ya bizim dediğimiz olur ya da aksi bir duruma izin vermeyiz kongreyi yapmayız” şeklinde tehditlere maruz kalmıştır. Yarın kongre sürecinin son günü olmasına rağmen yönetmenlik gereği 10 gün önce bildirilmesi gereken kongre hala zaman ve yer olarak belirsizliğini korumaktadır. Bu durumu daha da ileri götürerek gizli bir şekilde gece yarısı üyelerin insiyatifi ve bilgisi dışında imzalar atılarak başkan, yönetim ve delegasyon belirlenmiştir ve hatta daha da iğrençleşilerek kongre sürecinde 20 arkadaşımız oy haklarından mahrum bırakılmak amacıyla hiç bir sebep gösterilmeden parti içi disipline verilmiştir. Bu yapılanlar gösteriyor ki, art niyetli bir zihniyetle anti-demoktaik bir şekilde kendileri çalıp kendileri oynamışlardır.

Buradan, bizlere bu teklifleri sunan gençliğin kendi yolunu bulmasına bile izin vermeyen 3. sınıf politika oyunlarıyla gençliği kirletmeye çalışan Ana Kademe yöneticilerimizi Ulu Önderimiz Kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda kınıyoruz.

Birilerine bağımlı gençlik kolları iddası yaratmayı sürdüren ilçe başkanına, il başkanına ve genel başkan yardımcısına sesleniyoruz. Biz sadece Mustafa Kemal Atatürk’e bağlıyız.

Şimdi şu soruların cevabını beklemek bu partinin her eyleminde yorulmadan, bıkmadan ve şikayet etmeden çalışan biz gençlerin en meşru hakkıdır.

-Benim adayımı desteklemezseniz kongre yaptırmam diyen İlçe Başkanı Şerafettin Terzi bu yetkiyi hangi hukuk geleneğinden ve kimden almaktadır?

-Her fırsatta gençlik kollarından gelme olduğunu söyleyen İl Başkanı Zeki Alçın yaşanan bu süreçle ilgili vicdanını hangi yöntemlerle rahatlatmaktadır?

-Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zeki Gündüz kongrelerde aday olacak arkadaşları çağırıp yönetimlerine neden müdahale etmektedir?

-Bu sürece destek olan tüm yöneticiler Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim nazarımda yirmi yaşındaki bir yobaz, ihtiyar! 70 yaşındaki bir idealist ise zinde bir gençtir!” sözündeki gençlik tanımında kendilerini nereye koymaktadırlar?

-Böylesine yakıcı ihtirasla gençlik kollarının özerkliğine tecavüz eden Mehmet Zeki Gündüz, Gençlik Kolları Genel Başkanlığına aday olmayı düşünmekte midir ?

Bu soruların cevabı beklemek Mustafa Kemal Atatürk’ün Bursa Nutkunda bizlere yüklediği sorumluluktur.

Buradan Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’na sesleniyoruz :

Gençlik Kollarınının Genel Başkanı doğrudan Genel Başkanlık makamına bağlı olmalıdır. Gençler, Ana Kademelerin kirli siyasetine bulaştırılmamalıdır. Biliyoruz ki; Gençlikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı makamı orada olduğu sürece Gençlik hiçbir zaman esaretten kurtulamayacaktır.

Bu anti-demokratik, emperyalist zihniyete sahip Mustafa Kemal Atatürk’ün çizgisinden uzak yönetim yapısıyla çalışmak istemediğimiz için ben ve bu davaya inanmış Gazi Mustafa Kemal’in yolundan yürümeye yemin etmiş arkadaşlarım makam mevki ve koltuk sevdasında olmadığımızı göstermek ve sadece bu partinin bir neferi olarak da mücadelemizi sürdürmek adına adaylık sürecini bırakıyoruz.

Bu süreçten sonra, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim iki büyük eserimdir!” dediği Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisini canımız pahasına koruyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Bizler bu yola çıkarken Deniz Gezmişler gibi sandalyelerimize tekme atarak çıktık. Cumhuriyet Halk Partisinde Kuvay-i Milliye ruhu, Kemalizim ve demokrasi gerçek anlamda yeniden vakıf olana kadar mücadelemiz devam edecektir. Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda, teslim aldığımız bayrağı ne pahasına olursa olsun kimseye teslim etmeyeceğimize ve daha yukarıya taşıyacağımıza söz veriyoruz.

Kimse unutmasın ki; bu partide tek baki olan 6 Ok’tan başkası değildir. Sel gidecek kum kalacaktır.

Saygılarımızla.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları