loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Göker, Bağ-Kur Prim artışlarını sordu

CHP'li Göker, Bağ-Kur Prim artışlarını sordu
Tarih: 20.01.2016 - 22:29
Kategori: Ekonomi

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na BAĞKUR primleri hakkında yazılı soru önergesi verdi.

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na BAĞKUR primleri hakkında yazılı soru önergesi verdi. Sosyal güvenlik primlerinin brüt asgari ücret üzerinden hesaplanması sonucunda 2015 yılının ikinci yarısında esnaflıktan ve şirket ortaklığından dolayı en az 429 lira BAĞ-KUR primi ödeyen vatandaşlarımız 2016 yılı için en az 568 lira ödeyeceklerini belirten Göker, söz konusu bu durumun esnaflıktan ve şirket ortaklığından dolayı BAĞ-KUR’lu olan vatandaşlarımızın primlerini yaklaşık olarak yüzde 30 oranında arttırdığına işaret etti.

Yine aynı şekilde asgari ücret artışı ve prim gün sayısındaki değişmeler sonucunda 2015 yılının ikinci yarısında tarımdan ve çiftçilikten dolayı en az 322 lira BAĞ-KUR primi ödeyen vatandaşlarımızın 2016 yılı için en az 435 lira ödeyeceklerini söyleyen CHP’li Vekil, tarım ve çiftçilikten dolayı BAĞ-KUR primi ödeyenlerin primlerinin yaklaşık olarak yüzde 35 oranında yükseldiğini belirtti.

Sonuç olarak, kendi kendine yetmekte zorlanan esnaflarımızın ve tarım alanında destekleme olmadan ayakta duramayan çiftçilerimizin bu artışlar karşısında oldukça zorlanacaklarını anlatan GÖKER, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından konuyla ilgili bir çalışma yapılmasını istedi.

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi;

Esnaflıktan ve şirket ortaklığından dolayı yaklaşık yüzde 30, tarımdan ve çiftçilikten dolayı ise yaklaşık yüzde 35’lik prim zamlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Söz konusu BAĞKUR primlerinde indirim yapılması ile ilgili olarak Bakanlığınızca hazırlanan herhangi bir çalışma var mıdır?

Söz konusu artışların kayıt dışı çalışmayı gündeme getirebileceği yönünde kamuoyunda yaygın olan kanaatlere katılıyor musunuz? 

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları