loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Gökhan Günaydın: İçişleri Bakanı’nın elinde delil varsa, bir saniye bile duruyorsa suç işliyor

CHP'li Gökhan Günaydın: İçişleri Bakanı’nın elinde delil varsa, bir saniye bile duruyorsa suç işliyor
Tarih: 29.12.2021 - 15:18
Kategori: Gündem

CHP PM üyesi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Gökhan Günaydın İBB'ye yönelik başlatılan teftişe yönelik "İrtibat ve iltisak sözcüğünü basın açıklamasına boş yere koymuyorlar. Bunun üzerinden bir algı oluşturmaya çalışacaklar" yorumunda bulundu.

CHP'li Gökhan Günaydın katıldığı bir televizyon programında İçişleri Bakanlığı'nın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bağlı kuruluşları ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan personelden bazılarının terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğu yönündeki iddialarla ilgili özel teftiş başlatılmasına ilişkin açıklamada bulundu. 

"İçişleri Bakanı’nın eğer elinde delil varsa bir saniye bile duruyorsa suç işliyor" diyen Günaydın programda şu ifadeleri kullandı:

"Terör örgütüne yataklık yapma TCK’da tanımlanmış suçlardır. Bir kişi hakkında şüphe varsa savcılık hakkında soruşturma başlatıyor. Savcı kolluk kuvvetlerini kullanıyor. İfadeleri alınıyor emniyette sonra savcılığa çıkartılıyor. Hüküm yerse o kişi terörist olur.

 Evrensel hukuk iki tane temel kavram getiriyor. Bir: Masumiyet karinesi. İki: Suç ve cezaların şahsiliği ilkesi. İçişleri Bakanı’nın eğer elinde delil varsa bir saniye bile duruyorsa suç işliyor. Böyle bir durum varsa adli sicil kaydına girmesi lazım. İBB de diğer kamu kurumları gibi adli sicil kaydını istiyor. Geçmişte sorunu varsa alamıyor işe. İrtibat ve iltisak sözcüğünü basın açıklamasına boş yere koymuyorlar. Bunun üzerinden bir algı oluşturmaya çalışacaklar."

 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları