loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Gökhan Günaydın ile Emin Çapa arasında CARGİLL projesi tartışması

CHP'li Gökhan Günaydın ile Emin Çapa arasında CARGİLL projesi tartışması
Tarih: 02.10.2019 - 18:04
Kategori: Gündem

Halk TV'de program yapan ekonomist Emin Çapa ve CHP PM üyesi Gökhan Günaydın arasında sosyal medyada CARGİLL tartışması yaşandı.

Halk TV'de program yapan ekonomist Emin Çapa, geçtiğimiz haftalarda Twitter hesabından 1000 Çiftçi 1000 Bereket projesiyle ilgili paylaşımda bulumuştu. Çapa, paylaşımında kadın çiftçilerle fotoğrafını paylaşmış, "Ceylan Hanım'la tanışın. Tire'ye gelin geldiği 26 yıldan bu yana çiftçilik yapıyor. Tanıştığımız gün, sulama elektriği borcunu ödeyebilmek için 2 danasını vakitsizce kasaba verdi. #BinÇiftçiBinBereket projesi desteğiyle Türkiye'deki en ileri tarım teknolojilerini kullanıyor" demişti.

'1000 Çiftçi 1000 Bereket' projesinin ABD'li tarım tekeli olan nişaslı bazlı şeker üreticisi CARGİLL'in projesi oluğunu hatırlatan CHP PM üyesi Gökhan Günaydın, Çapa'nın paylaşımına "Bu gülüşün altında Cargill'in nişasta bazlı şekerinin halkla ilişkiler faaliyetinin yattığını biliyor muydunuz.. "Tanı bunları, tanı da büyü adiloş bebek.." şeklinde yorumda bulundu.

Emin Çapa, Günaydın'ın yorumuna "Açıkçası bana ulaşmadan yazmanıza kırıldım. Ben sizin ulaşamayacağınız biri değilim, "nedir bu" diye sorabilir, sonra gene de yazabilirdiniz. Saygılar" karşılığını verirken Gökhan Günaydın'dan "Emin bey, buradan yazın lütfen, aramızda olmasın, kamuoyu bilgi sahibi olsun.." yanıtı geldi.

Günaydın, CARGİLL'in "1000 Çiftçi 1000 Bereket" programını Mersin, Adana, Konya, Karaman, Manisa ve İzmir’de mısır tarımı yapan bin çiftçi ile yürütüleceğini kaydetti.

Gökhan Günaydın'ın Emin Çapa'nın tanıtımını yaptığı projeye ilişkin paylaşımları şöyle:

"BinÇiftçiBinBereket hashtag'inin Cargill'in nişasta bazlı şekerinin halkla ilişkiler işareti olduğunu yazıyoruz, arkadaş bize "belgele" diyor -)) Hashtag'e bakmaya zahmet ed(e)meyen twitter ahalisi için bir de fotoğraf koyalım. O gülüşleri tanırız, "mahallesi" sizi aldatmasın..

Emin Çapa, faaliyetleriyle ilgili yazdığımız yazıya yanıt vermiş. Diyor ki; "1-Cargill'in bin çiftçiye bedava dağıttığı alet için Çukurova/Ege'de çekimler yaptım. 2-Kimse beni satın alamaz. 3-Cargill'in neden kötü olduğu bana anlatılsın" Yorum sizin..."

 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları