loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Günaydın'dan 'Kanal İstanbul' uyarısı: Bu tip rant projelerine girmeyi planlayanlar bir kere daha düşünsünler

CHP'li Günaydın'dan 'Kanal İstanbul' uyarısı: Bu tip rant projelerine girmeyi planlayanlar bir kere daha düşünsünler
Tarih: 11.05.2021 - 12:50
Kategori: Gündem

CHP PM Üyesi Gökhan Günaydın Kanal İstanbul projesine ilişkin açıklamada bulundu. Günaydın "Bu mesele yalnızca bir rant projesi olmaktan öte Montrö'nün delinme projesidir" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı ve CHP PM Üyesi Gökhan Günaydın Halk TV'de Şirin Payzın ile Sözüm Var programına konuk oldu. Günaydın katıldığı programda Kanal İstanbul projesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda buundu. 

"Ülkenin kaynaklarını iç ve dış kapitalin canı istediği gibi sömürmesine seyirci kalınmayacak" diyen Gökhan Günaydın projeye girecek firmalara uyarıda bulunarak "Ülke adına birilerine gözdağı  verilmesi gerekiyorsa evet gözdağı  verecek olan bizleriz. Ve  bu gözdağını veriyoruz.  Bu tip rant projelerine girmeyi planlayan insanlar bir kere daha düşünsünler" ifadesini kullandı. 

CHP'li Gökhan Günaydın'ın Kanal İstanbul'a ilişkin açıklaması şöyle:

 "Sen diyorsun ki inadına yapacağım lafı rasyonalitesini kaybetmiş iktidarın söyleyebileceği bir sözdür. Vatandaşla inatlaşamazsın. Ben bu hattı karış karış gezdim.  Burada kanalizasyonu olmayan köyler var.  Nefes alacak noktası kalmamış köyler var. CHP'nin buradaki konumu son derece ahlaki ve olması gereken tutumdur. Ülkenin kaynaklarını iç ve dış kapitalin canı istediği gibi sömürmesine seyirci kalınmayacak.  Eğer bunu yağmazsa Cumhuriyet Halk Partisi ana muhalefet partisi olma işlevini yerine getiremiyor anlamına gelir.

Bu işi sadece gayri menkul, rant projesi üzerinden değerlendirebilir miyiz. Kamu ihalelerinden kimlerin nasıl büyük rantları haksız bir şekilde ceplerine doldurduklarını görüyoruz. Burası da bunun bir devamı niteliğinde olacaktır. Buna dur demek  zorundayız. Bu mesele  yalnızca bir rant projesi olmaktan öte Montrö'nün delinme projesidir. Karadeniz'in bir barış denizi olup olmaması Montrö'nün uygulanabilmesiyle mümkündür.

Türkiye çok önemli bir seçim sürecine doğru gidiyor. Biz bu iktisadi kaynakları halkın temel gereksinimlerine değil de böyle projelere har vurup harman  savurur isek hayatını idame ettirmekte zorlanan insanlara AKP acaba ne diyecek...  Ülke adına birilerine gözdağı  verilmesi gerekiyorsa evet gözdağı  verecek olan bizleriz. Ve  bu gözdağını veriyoruz.  Bu tip rant projelerine girmeyi planlayan insanlar bir kere daha düşünsünler. Bu işler eskisi kadar ucuz ve kolay olmayacak."

 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları