loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Güncer: Cumhuriyet Halk Partisi olarak dünyadaki bütün mazlum milletlerin haklı davalarında yanındayız

CHP'li Güncer: Cumhuriyet Halk Partisi olarak dünyadaki bütün mazlum milletlerin haklı davalarında yanındayız
Tarih: 27.05.2021 - 14:46
Kategori: Siyaset

CHP Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak her türlü mağdurun ve mağduriyetin yanında olduğumuz gibi dünyadaki bütün mazlum milletlerin de haklı davalarında yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum" dedi.

CHP Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları ve Uygur Türkleri ile ilgili açıklama yaptı.

CHP'li Güncer'in açıklaması şöyle:
"Filistin halkına gayri insani saldırıda bulunan İsrail’in ve mazlum Uygur Türkleri’ne karşı Çin Halk Cumhuriyeti’nin insan haklarına yönelik ihlalleri bizleri derinden yaralamaya devam ediyor.
Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa ve çevresinde İsrail'in arife günü başlattığı, çocuklar ve kadınlar dâhil çok sayıda masum Filistinlinin yaralanmasına ve hayatını kaybetmesine sebep olan menfur saldırıları kınıyoruz.
Bayram günlerinde dahi sürdürülen ve Gazze'ye de yöneltilen saldırılar, çok vahim bir boyuta ulaşmıştır. Olaylar sonucu yaralanan ve yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı her geçen gün artmaktadır. İsrail'in bu saldırıları, en kutsal hak olan yaşam hakkının ihlalidir. Filistinlilerin nesiller boyunca yaşadıkları topraklara el konulmasını hedefleyen bu saldırılar, orantısız güç kullanılarak hukuk dışı bir oldu-bitti yaratmaya yöneliktir. İsrail'in bu gayri insani saldırılarını şiddetle kınıyor, Birleşmiş Milletler'in (BM) saldırıların durdurulması için uluslararası hukuk ve temel insan hakları hukuku çerçevesinde yaptığı çağrıyı destekliyoruz. Kudüs ve Gazze'de son bir haftadır devam eden İsrail saldırganlığı BM kararlarına aykırı şekilde sürdürülen işgalin ve hukuk tanımazlığın geldiği son aşamayı ibretle gözler önüne sermektedir.
Filistin topraklarında işlenen bu suçlardan dolayı İsrail'in hesap vermesi, suçların sorumlularının tespit edilerek yargılanması ve cezalandırılması için uluslararası toplumun birlikte hareket etme zamanı gelmiştir. Bu çerçevede, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) ivedilikle harekete geçmesini talep ediyor, bu maksatla insana ve yaşam hakkına saygı duyan herkesi sorumluluk üstlenmeye çağırıyoruz. Artık İsrail'e karşı net, güçlü ve etkili bir tavır alınması şarttır.
Hepimizin bildiği üzere bizleri derinden yaralayan bir başka insanlık dramının yaşandığı yer de Doğu Türkistan’dır.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin 2014 yılından itibaren Uygur Türkleri ile diğer soydaşlarımıza yönelik sistematik ve kitlesel şekilde uyguladığı ağır zulüm insanlığa karşı suçtur ve ne yazık ki halen devam etmektedir.

Terörle ve radikalizmle mücadele kisvesi altında milyonlarca soydaşımız, zorla toplama kamplarında alıkonulmakta ve “yeniden eğitim” adı altında dini ve kültürel baskılara tabi tutulmaktadır.

Müslüman soydaşlarımızın dini vecibelerini yerine getirmeleri engellenmekte, ibadethaneleri yıkılmaktadır. Bu şekilde; işkence, tecavüz, kısırlaştırma, İslamiyet’in zorla terk ettirilmesi gibi uygulamalarıyla alenen insanlığa karşı suç işleyen Çin yönetimi, toplama kamplarının ve kamplardaki uygulamaların uluslararası bağımsız bir heyet tarafından denetlenmesine izin vermemektedir.

ABD, İngiltere, Kanada başta olmak üzere Avrupa Birliği ve Birleşmiş üyesi 39 ülke, Uygurlar ile birlikte diğer Türk ve Müslüman halkların gördükleri zulme karşı Çin’e tepki gösterip çeşitli yaptırımlar uygularken, Türkiye’nin de bu uluslararası girişimlere aktif destek vermesi ve hatta öncülük etmesi beklenmektedir. Soydaşlarımız, bu sorunun Birleşmiş Milletler'in gündemine taşınmasını beklemektedirler.

Çin’in soydaşlarımıza karşı yaptığı mezalimin karşısında durmaya, bu vahşi politika son buluncaya kadar Uygur Türklerinin ve diğer soydaşlarımızın mücadelesine destek verip sesleri olmaya devam edeceğimizi beyan ederiz. Aynı şekilde İsrail'in saldırganlığının ve Filistin halkına yaptığı zulmün karşısında durmaya, Filistin davasını ve kardeş Filistin halkının haklı özgürlük, adalet, hukuk ve bağımsızlık mücadelesini savunmaya devam edeceğimizi beyan ederiz.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak her türlü mağdurun ve mağduriyetin yanında olduğumuz gibi dünyadaki bütün mazlum milletlerin de haklı davalarında yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları