loading
close
SON DAKİKALAR

CHP’li Güneş’e biber gazı

CHP’li Güneş’e biber gazı
Tarih: 02.07.2012 - 17:17
Kategori: Sağlık, Yaşam

CHP’li Sivas Katliamı’nın 19. Anma Yılında Gebze’de CHP örgütü tarafından izinli olarak düzenlenen törene, kimliği belirsiz kişilerce saldırıda bulunuldu...

CHP’li Sivas Katliamı’nın 19. Anma Yılında Gebze’de CHP örgütü tarafından izinli olarak düzenlenen törene, kimliği belirsiz kişilerce saldırıda bulunuldu.



Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Prof. Dr. Hurşit Güneş adına yazılı açıklama yollayan danışmanı Mehmet Oğuz Şenol, Sivas Katliamı’nın 19. Anma Yılında Gebze’de CHP örgütü tarafından izinli olarak düzenlenen törene, kimliği belirsiz kişilerce saldırıda bulunulduğunu duyurdu.



Güneş’inde katıldığı anma töreninde, bozkurt işareti yapan yaklaşık 15 kişilik bir grup tekbir getirerek saldırıda bulundu.



Olaylar sırasında polis saldırganlara müdahale edecekken, CHP’li kalabalığa da biber gazı sıkması şaşkınlık ve tepki yarattı.



CHP PM Üyesi Hurşit Güneş’in de biber gazına maruz kaldığı bu müdahale sırasında saldırganlar kaçtı, bazı CHP’li gençler ise coplandı. Saldırıda CHP’li bir genç yaralanırken, hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi. Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş ve İl Başkanı Yalçın Kuşkan’ın Valiyi doğrudan arayarak şikâyet etmeleri üzerine, İlçe Emniyet yetkilileri hakkında tahkikat açacaklarını bildirdiler.



Olayların ardından Kocaeli Valisi ile yüz yüze görüşen CHP’li Güneş, polisin anma törenine katılan CHP’lilere biber gazı sıkarken, saldırgan grubun kaçmasına göz yummasına açıklama istedi. Güneş, saldırganların “kimliği belirsiz” nitelemesinin doğru olmadığını, kayıtlarının poliste bulunduğunu ve savcılık soruşturmasıyla gözaltına alınarak ifadelerinin alınması gerektiğini Valiye hatırlattı.



Saldırganların yakalanmaması halinde eşkâlleri basın ve partiler tarafından kayıt altında olan bu şahısları kendilerinin raporlayacaklarını Valiye bildiren Güneş, olaylardan sonra kamuoyuna da şu açıklamayı yaptı; “Bizim burada uğradığımız saldırı, Sivas’ta katledilenlerin yaşadığı acının yanında aslında bir hiçtir!”

 

Vişne Haber Ajansı

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları