loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Gürer: Artan bireysel silahlanmanın önüne geçilmeli

CHP'li Gürer: Artan bireysel silahlanmanın önüne geçilmeli
Tarih: 12.03.2019 - 09:40
Kategori: Gündem

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bireysel silahlanmanın sürekli artış gösterdiği ülkemizde, son 4 yıldaki şiddet olaylarının yüzde 69’unun silahlarla işlendiğinin belirlendiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yüzde 85’i ruhsatsız olmak üzere 25 milyon silahın bulunduğu ülkemizde, bu olumsuz tablonun korkutucu boyutlara ulaştığını ifade etti.

Artış gösteren bireysel silahlanmanın ülkemizin kanayan yarası haline geldiğini vurgulayan Gürer, ruhsatsız silahlar, daha önce 200 olan mermi istihkak sayısının 1000’e çıkarılması, internet üzerinden silah temin edilebilmesi ve tüm bunların sonucu olarak, silahla işlenen şiddet olaylarındaki artışa dikkat çekti. 

YÜZDE 85’İ RUHSATSIZ 25 MİLYON SİLAH VAR!

Gürer, konuyla ilgili açıklamasında Umut Vakfı’nın derlediği verilere göre Türkiye’de yüzde 85’i ruhsatsız olmak üzere 25 milyon civarında silahın bulunduğuna işaret etti. 

4 YILDA 2 BİN 279 KİŞİ SİLAHLARLA ÖLDÜRÜLDÜ 

Son 4 yıl içinde işlenen şiddet olaylarının yüzde 69’unun silahla işlenmiş olduğuna vurgu yapan Gürer, aynı süre içinde 2 bin 279 kişinin tabanca ve tüfeklerle öldürüldüğünü kaydetti. 

200 OLAN MERMİ İSTİHKAKI NEDEN 1000’E ÇIKARILDI 

İçişleri Bakanlığı’nın ruhsatlı silah sahipleri için yıllık 200 olan mermi alabilme sayısını, 1000’e çıkardığını da hatırlatan Gürer, “Konuyu soru önergesiyle gündeme getirdiğimizde Bakanlık, poligonlardaki silah atışlarından dolayı artış sağlandığını açıkladı. Ancak ruhsatlı silah sahibi bir vatandaş, bir ilde aldığı 1000 merminin üzerine başka bir ilden de yine 1000 mermi alabiliyor. Bununla ilgili bir denetim ve kontrol yok” dedi. 

DENETİM ŞART

Düğünlerde silah atışının yasak olmasına rağmen, silah bulundurulması, taşınması gibi konularda yeterli önlem alınmadığından silahla ölüm olaylarının artış gösterdiğini belirten CHP Niğde Milletvekili Gürer, “Bugün insanlar internet üzerinden kolayca silah temini yapabiliyor. Nitekim geçtiğimiz yıl iki ayrı olayda 3 lise öğrencisi internetten temin edilen pompalı tüfeklerle hayatlarını kaybetti. Yetkililer, daha titiz önlemler almalı. Tüfekle, silahla insanların ölümüne neden olabilecek olayların önüne geçebilmenin yolu, bunların denetim ve kontrol altına alınmasından geçtiği unutulmamalı” şeklinde konuştu.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları