loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Gürer, çalışma yaşamı sorunlarını Meclis'e taşıdı: Fazla mesai süreleri izleniyor mu?

CHP'li Gürer, çalışma yaşamı sorunlarını Meclis'e taşıdı: Fazla mesai süreleri izleniyor mu?
Tarih: 02.05.2019 - 15:48
Kategori: Yurt

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, işverenler ve çalışanlar arasındaki en büyük sorunlardan biri olarak gösterilen fazla mesai uygulamasında yaşanan mağduriyetleri soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, çalışma hayatında yaşanan en önemli sorunlardan biri olan fazla mesai uygulamalarına dikkat çekti.

Gürer, önergesinde, fazla çalışma süresinin kanunda belirtilen saatten fazla olan yerlerde uygulanan müeyyidelerin açıklanmasını istedi.

Gürer, ülkemizde fazla çalışma süresinin kanunda belirtilen koşullara göre haftalık 45 saati aşan çalışmalar olduğuna işaret ederek, yine kanun gereği fazla çalıştırılmalarda işçilerin onayının alınması gerektiğine vurgu yaptı.

Fazla çalışma süresinin yılda 270 saatten fazla olamayacağının 4857 sayılı yasanın ilgili maddesinde yer aldığına işaret eden Gürer, şu soruların yanıtlanmasını istedi:

“Ülkemizde farklı şikâyetlerle fazla mesai çalışma süresinin aşıldığı iddiaları vardır. Bu bağlamda denetim yapılmakta mıdır? Yapılıyorsa saptanan iş yeri ve uygulanan cezalar var mıdır? Bu kapsamda kaç işyerine ceza uygulanmış ve kaç kişi bahsi geçen şekilde fazla çalıştırılmaya maruz kalmıştır? Bu konuda denetimler ülke genelinde kaç personel ile sağlanmaktadır?”

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları