loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Gürer: Niğde'ye haksızlık yapılıyor

CHP'li Gürer: Niğde'ye haksızlık yapılıyor
Tarih: 18.03.2019 - 10:12
Kategori: Gündem

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, Niğde’nin “Kapadokya’nın başkenti” olmasına rağmen neden Kapadokya Kültür Turizmi Gelişim Bölgesi’ne dahil edilmediğini sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarihi ve doğal güzellikleri ile dikkat çekmesine rağmen, turizm gelişim bölgesi kapsamına alınmayan ve bakanlıktan da gerekli desteği göremeyen Niğde’nin 2019 yılında kültürel anlamda ne gibi kazanımlar elde edeceğini sorduğu yazılı önergesinde, “Niğde ilinin Kapadokya Kültür Turizmi Gelişim Bölgesi kapsamına alınmasına yönelik çalışma var mıdır? Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri illerinin yanında Kapadokya'nın başkenti Tyana'nın sınırları içinde olduğu Niğde ili neden yoktur? Niğde'nin hemen her bölgesinde 10 bin yıllık tarihi değerler keşfedilmeyi beklerken bakanlıktan yeterli ilgiyi görmemektedir. Niğde aynı zamanda Toroslara açılan bir kapı niteliğindedir” ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gürer’in önergesine verdiği yanıtta, “Niğde ili sınırları içinde turizm alanlarının geliştirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu uyarınca ilan edilmiş olan Niğde Çiftehan Termal Turizm Merkezi, Niğde ve Aksaray il sınırları içinde kalan Niğde Aksaray   Narlıgöl   Termal   Turizm   Merkezi   yer   almaktadır.   Bu Turizm' Merkezlerindeki planlama çalışmaları Bakanlığımızca yürütülmektedir” açıklamasında bulundu. 

Bakan Ersoy, Ülkemiz genelinde 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında taşınmaz kültür varlıkları ile sit alanlarının tespit ve tesciline ilişkin çalışmalar devam ettiğini, Kapadokya Alan Başkanlığı kurulmasına ilişkin mevzuat çalışmalarının ise sürdüğünü belirtti. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bakanlığımız 2018 Yılı Yatırım Programından aktarılan ödenekle 09.08.2018 tarihinde ihale edilen ‘Niğde Konakları (Bakanlıkça Kamulaştmlan 7 Konak) Projelerinin Yapımı (KOP) İşinin’ 18.08.2019 tarihinde tamamlanması planlanmaktadır. 2019 yılında Bakanlığımız izinleri ile Tepecik-Çiftlik Höyük, Kınık Höyük, Porsuk Höyük ve Tyana Antik Kenti'ndeki arkeolojik kazı çalışmalarına devam edilmesi planlanmaktadır” diye konuştu. 

GÜRER: “NİĞDE’YE HAKSIZLIK YAPILIYOR”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise Niğde’nin tarihi ve turistik değerlerinin, tanıtımı yapılan ve turizm alanları olarak belirlenen pek çok bölgeden daha kapsamlı olduğuna dikkat çekti. Gürer, “Buna rağmen Bakanlık, Niğde’nin bu değerlerinin tanıtılması ve turizme açılması yönünde gerekli hassasiyeti göstermemektedir. Tanıtım yapılmadığı için turizm pastasından yeterli pay alamayan Niğde’ye bu konuda haksızlık yapılmaktadır. Niğde’de 17 yıllık AKP iktidarında planlamalar bitip uygulamalara geçilemedi. Sorularımıza verilen yanıt “planlanıyor”. Ne bitmez planlamalarmış. Esasında yapmıyoruz, bilmiyoruz diyecekleri yerde planlıyoruz diyorlar. Güney Kapadokya’nın Başkenti Niğde’yi görmüyorlar” şeklinde konuştu. 

 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları