loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Gürer: Soğan tarlada kaldı, üreticiler mağduriyet yaşıyor

CHP'li Gürer: Soğan tarlada kaldı, üreticiler mağduriyet yaşıyor
Tarih: 15.10.2021 - 15:59
Kategori: Siyaset

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM’de soğan üreticilerinin sorunlarını gündeme getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer soğanda üreticilerinin sorunlarını TBMM'ye taşıdı.Gürer “soğan tarlada kaldı.Tarım Kredi Kooperatifi alıma girsin” dedi.

Şereflikoçhisar’da soğan ekili alanlarda üreticiler ile görüşen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer üreticilerin sorunlarını TBMM  yaptığı konuşmada gündeme taşıdı.

Gürer şöyle konuştu:
"Ankara İl Başkanımız ve Ankara Milletvekilimiz Levent Gök'le birlikte Şereflikoçhisar'da soğan üreticilerini ziyaret ettik. Bu yıl da tarlada soğan kalmış. 80-85 kuruşa mal olan soğanı 60 kuruşa satamıyorlar. 100 dönüme yakın tarlada ise soğan hiç sökülmeden tarlada kalmış. Soğan üreticileri ciddi anlamda bir mağduriyet yaşıyor. Cumhuriyet Halk Partili milletvekilleri bölgedeki soğan üreticilerine daha önce de ziyaretlerde bulunmuşlardı.
Ne yazık ki ülkemizde tarımda bir planlama olmadığı için bir yıl ürün çok oluyor, değer bulmuyor; diğer yıl az oluyor, bu kez de tüketici mağdur oluyor, ürün pahalıya gidiyor; bu düzensizlik ve plansızlık tarımın gerçeği oldu. Girdi fiyatları artıyor; bu anlamda, çiftçi, üretici zor durumda. Soğan üreticilerinin sesini de Bakanın duymasını ve Tarım Kredi Kooperatifleri eliyle bu soğanların alınmasını talep ediyoruz. Geçtiğimiz yıl patates depoda kalıp çürüme aşamasına geldiğinde TMO alım yapmıştı.Bu yıl patates ekimi düştü.Bu kere soğan tarlada kaldı.Üretici ciddi mağdur durumda.tarlalarda sökülmemiş tonlarca  soğan için üretici iktidarın çözüm üretmesini bekliyor."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları