loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Gürer'den, Bakan Albyrak'a: Madem krizi dış güçler yarattı, ne arıyorsun dış güçlerin kapısında?

CHP'li Gürer'den, Bakan Albyrak'a: Madem krizi dış güçler yarattı, ne arıyorsun dış güçlerin kapısında?
Tarih: 09.09.2018 - 11:23
Kategori: Gündem

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP hükümetinin Türkiye’deki ekonomik krizle ilgili eylem ve söylemlerinin birbirini tutmadığını belirterek, “Krizi dış güçlerin yarattığını söyleyenler, dış güçlerin ayağına kadar gidip ekonomik destek istiyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’de son zamanlarda yaşanan en büyük ekonomik krizle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

TÜRKİYE YANGIN YERİ…

Artan enflasyon, döviz kurlarındaki yükseliş ve temel tüketim ürünlerine artarda gelen zamlarla, ülkemizin çok büyük bir ekonomik kıskacın içine girdiğini belirten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, insanların alım gücünün düştüğünü, işyerlerinin bir bir kapandığını, çiftçi, esnaf, emekli, işçi, memur ve toplumun çok önemli bir kesiminin ekonomik krizden ciddi manada olumsuz yönde etkilendiğini ifade etti. 

BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU 

Türkiye’de insanların ekonomik krizle boğuşurken, krizin baş mimarı olan AKP’nin  ise vurdumduymaz tavırlarıyla dikkat çektiğini söyleyen Ömer Fethi Gürer, “Hükümet, krizin dış güçlerden kaynaklandığını söylüyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise ülkemize operasyon çektiği ifade edilen dış güçlerin ayağına kadar gidip ekonomik destek istiyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! Madem krizi dış güçler yarattı, dış güçlerin kapısında ne arıyorsun?” diye sordu. 

HÜKÜMETİN BİR DEDİĞİ DİĞERİNİ TUTMUYOR

Türkiye’de krizi dış güçlerin operasyonu olarak değerlendirip halkı etkilerken, gittikleri yabancı ülkelerde destek aramaları  büyük bir çelişki olduğuna vurgu yapan CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer, “AKP hükümeti geçmişte de bugün olduğu gibi bazı ülkeleri ‘düşman dış güç’ olarak lanse etti. Örneğin; Almanya, Hollanda ve İsrail için dış güç ifadelerini kullanan AKP yetkililer 16 Nisan öncesi Haçlı seferlerinden söz ettiler, AB’ye de meydan okudular. Ancak, AKP’nin dış güç dediği bu ülkelerle, Türkiye’nin ticaret hacmi sürekli arttı. Şimdi AB ülkelerini, Türkiye iç işlerine müdahale ile suçlayanlar çözümü yine AB ülkelerinde arıyor. Yönetenlerin bir dediği diğerini tutmuyor” şeklinde konuştu. 

KRİZ BÖYLE ÇÖZÜLMEZ!

“Krizi dış güçler yarattı” deyip ardından krize neden olduğunu iddia ettikleri ülkeleri kapı kapı ziyaret ederek, ekonomik destek istemekle krizin çözülemeyeceğini ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Akaryakıtta, enerjide, gıdada dışa bağımlı hale getirilen Türkiye’de krizden kurtulmak için daha radikal tedbirlerin alınması gerekiyor. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun  3 maddelik çözüm önerisini okur uygularlalarsa çözüme yönelmiş olurlar” diye konuştu.

EKONOMİK KONSEY NEDEN TOPLANMIYOR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu ve benzer krizlerde siyaset kurumunun önüne çeşitli çözüm önerileri getiren Ekonomik ve Sosyal Konsey’in bir an önce toplanması gerektiğine de işaret ederek, “Üç ayda bir toplanması Anayasal bir görev olan konsey, 2009 yılından bu yana toplanmıyor. Türkiye’nin ekonomik olarak neredeyse dibe vurduğu bir dönemde bile bu konseyin toplanmıyor olmasının altında yatan nedenler nedir? CHP’nin bu konudaki açık çağrısı bir an önce dikkate alınmlaıdır” diye konuştu. 

ÖNERİLERE KULAK VERİN..

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP olarak ülkenin gidişatından üzüntü ve endişe duyduklarını da belirterek, “AKP’nin önerilere kulak vermesi gerekiyor. CHP’nin bir reçete olarak öne sürdüğü 13 maddelik çözüm önerilerinin dikkate alınması halinde, ülkemizde yaşanan ekonomik krizin faturası bu kadar ağır olmayabilir. Demokrasi, şeffaflık, liyakat, hakça paylaşım, ranta teslim olmama, faiz lobilerine boyun eğmeme, üretimi artırma, Kobilere destek, ithal değil yerli ürün, tek adam değil parlamenter sistem çözüm için yeterli tedavi yollarıdır” şeklinde konuştu. 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları