loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Hakkı Sağlam, baz istasyonlarını sorguluyor

CHP'li Hakkı Sağlam, baz istasyonlarını sorguluyor
Tarih: 11.02.2012 - 20:29
Kategori: Özel Haberler

Türkiye'nin çeşitli illerindeki baz istasyonlarının, baca şeklinde kamufle edilmesinin ortaya çıkması üzerine, CHP'li Meclis Üyesi Hakkı Sağlam, baz istasyonları hakkında İBB Meclisi'ne soru önergesi verdi.

Türkiye'nin çeşitli illerindeki baz istasyonlarının, baca şeklinde kamufle edilmesinin ortaya çıkması üzerine, CHP'li Meclis Üyesi Hakkı Sağlam, baz istasyonları hakkında İBB Meclisi'ne soru önergesi verdi.

Konya'da, Meram Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, 2 katlı bir apartmanın çatısında baca görünüm verilerek içine gizlenilmiş kaçak baz istasyonu buldu. Meram Belediyesi yetkilileri, baz istasyonlarının baca, tabela, güneş enerjisi sistemleri, klima ve reklam panosuyla da kamufile edilebildiğini belirterek, 5 bin 237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 184/1 maddesi gereğince de, "Yapı ruhsatı alınmadan veya ruhsata aykırı olarak bina yapan veya yaptıran kişi, bir yıldan 5 yıla kadar cezalandırılır" hükmünün yer aldığını hatırlattı.




Ayrıca, Rize'de bir GSM şirketince, bir binanın çatısına kaçak olarak konulduğu belirtilen baca şeklindeki baz istasyonu, bu istasyondan rahatsız olan bir kadının, mahkemeye açtığı davayı kazanması üzerine, çatıdan söküldü.



Bu bilgiler ışığında, aynı uygulamanın İstanbul Büyükşehir Belediyesi için de uygulanıp uygulanmadığını sorgulayan, CHP'li Meclis üyesi Hakkı Sağlam, Başkan Kadir Topbaş’a yazılı olarak şu soruları sordu;

1. İstanbul’da Büyükşehir Belediye sınırları içerisinde baz istasyonları odaklı manyetik alan kirliliğine ilişkin bir çalışma var mıdır? Varsa sonuçları nedir?

2. Okul, kreş, hastane, fabrika vb. toplu yaşamların bulunduğu yerlerde baz istasyonlarının kurulmaması ile olumsuz etkilerinin azaltılması konusunda hangi önlemler alınmıştır?

3. Baz istasyonlarının kurulması aşamasında halkın duyarlılığı ve estetiğin göz önüne alınması konusunda hangi önlemler alınmıştır?

4. Elektromanyetik dalgaların insan sağlığı üzerindeki riskleriyle ilgili halkın bilgilendirilmesi konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesinin son bir yıl içerisinde uygulanmış çalışma ve projesi var mıdır? 

5. Cep telefonu operatörlerinin baz istasyonlarını kurma konusunda var olan ulusal ve uluslar arası teamül ve düzenlemelere uyması sağlanması konusunda İBB tarafından alınan önlemler nelerdir?

6. Baz istasyonlarının baca, reklam panosu vb biçimlerde gizlenerek inşa edilmesi ile bu istasyonlarda temel fonksiyon ve özelliklere ait hiçbir bilginin olmaması doğru mudur? Değilse ne gibi önlemler alınmıştır?

7. Son 1 yıl içinde intikal eden şikâyet var mıdır? Varsa ilçeler ve kişiler (kurumlar) bazında ayrıntıları nedir?

8. Belirtilen kurallara aykırılıktan dolayı idari ve adli işlem tesis edilen kişi var mıdır? Varsa sayısı ve yapılan işlemlerin mahiyeti nedir?”



www.istanbulgercegi.com olarak bu dosyanın takipçisi ve destekçisi olacağız.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları