loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Hamzaçebi açıkladı: Kur korumalı mevduat hesaplarında geri adım atıldı; sadece dövizden TL’ye dönüşen hesaplar yararlanabilecek

CHP'li Hamzaçebi açıkladı: Kur korumalı mevduat hesaplarında geri adım atıldı; sadece dövizden TL’ye dönüşen hesaplar yararlanabilecek
Tarih: 22.12.2021 - 11:16
Kategori: Ekonomi

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi Resmi Gazete'de yayımlanan dövize endeksli mevduat tebliğinin dolara yönelişi durdurmayacağını söyledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) döviz hesaplarının TL vadeli hesaplara dönüşmesi halinde sağlanacak desteğin şartlarını açıkladı.

"Döviz Tevdiat Hesaplarından Türk Lirası Vadeli Mevduata Dönüşümün Desteklenmesine İlişkin Basın Duyurusu" başlığıyla yapılan açıklamada, "Merkez Bankası, döviz tevdiat hesaplarının ve döviz cinsinden katılım fonlarının hesap sahibinin talebi üzerine Türk lirası vadeli hesaplara dönüşmesi halinde mevduat ve katılım fonu sahiplerine destek sağlanmasına karar vermiştir" denildi.

 CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi yayımlanan tebliğle ilgili olarak eleştiride bulundu. Kur korumalı mevduat hesaplarında geri adım atıldığını belirten Hamzaçebi, Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın sözlerini hatırlatarak vadeli TL hesaplarının bu uygulamadan yararlanacakken yayımlanan tebliğde sadece dövizden TL’ye dönüşen hesaplar bundan yararlanabileceğine dikkat çekti. 

Hamzaçebi'nin sosyal medya hesabından açıklamaları şöyle:

"Kur Korumalı Mevduat Hesaplarında geri adım. Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanlığı açıklamalarına göre vadeli TL hesapları bu uygulamadan yararlanacaktı. Ancak biraz önce yayınlanan Tebliğe göre sadece dövizden TL’ye dönüşen hesaplar bundan yararlanabilecek. Beceriksizler.

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesaplarında kur farkı Merkez Bankası tarafından karşılanacak. Mevduat sahipleri uygulamadan bir kez yararlanabilecek. Tüm mevduatlar değil, sisteme girmeyi kabul eden bankalardaki döviz tevdiat hesaplarından TL’ye dönüşenler yararlanabilecek. Kusura bakmayın böyle ekonomi yönetimi olmaz.

Önce bir açıklama yapıyorsunuz, sonra size bu uygulamanın 1970’li yıllarda kötü sonuçlar verdiğini anlatınca işin vahametini görüp çark ediyorsunuz. Olan millete oluyor. Devlet hafızası kalmamış. Yardımcı olalım."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları