loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Hamzaçebi: Gezi, tarihimizde demokrasi ve özgürlüklerin halk adına birileri tarafından değil ilk kez halk tarafından sahiplenildiği bir harekettir

CHP'li Hamzaçebi: Gezi, tarihimizde demokrasi ve özgürlüklerin halk adına birileri tarafından değil ilk kez halk tarafından sahiplenildiği bir harekettir
Tarih: 14.02.2020 - 13:15
Kategori: Gündem

CHP İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi Mehmet Akif Hamzaçebi, Meclis Genel Kurulu'nda söz alarak Gezi Direnişi'ne ilişkin konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Gezi direnişi için "Tarihimizde demokrasi ve özgürlüklerin ilk olarak halk tarafından sahiplenildiği bir harekettir" dedi.
 
Hamzaçebi'nin konuşması şöyle: 
"Gezi'yi terörize eylem olarak görmek son derece yanlıştır. Gezi neden çıkmış ona bakmak lazım. Gezi, tarihimizde demokrasi ve özgürlüklerin halk adına birileri tarafından değil ilk kez halk tarafından sahiplenildiği bir harekettir. Kentin merkezinde kalmış son yeşil alanı korumak, ona sahip çıkma gayretidir. Bunu ideolojik çerçeveye oturtup darbe teşebbüsüne yönlendirmeyi doğru bulmuyorum. Bu hareketi başka bir yöne çevirmek isteyenler olabilir ama hareketin çıkış nedeni budur. Elbette ki çevreci hareket bir takım şeyleri sembolize ediyor.
Sayın Erdoğan mesele 3-5 ağaç değil demişti. Ağaç özgürlüğü de sembolize ediyor, otoriter rejim uygulamalarına da karşı çkıyor. O günlerde heyete (Taksim Dayanışması) kulak verilseydi, inanın hiçbir şey olmamıştı."
 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları