loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Hamzaçebi 'Saraçoğlu Mahallesi Geleceğini Arıyor' paneline katıldı

CHP'li Hamzaçebi 'Saraçoğlu Mahallesi Geleceğini Arıyor' paneline katıldı
Tarih: 23.10.2019 - 17:58
Kategori: Gündem

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin düzenlediği “Saraçoğlu Mahallesi Geleceğini Arıyor” adlı panele katıldı.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Türkiye'nin ilk toplu konut örneği, Alman Mimar Paul Bonatz tarafından tasarlanan Saraçoğlu Mahallesi'ni tüm yanlarıyla ele alan “Saraçoğlu Mahallesi Geleceğini Arıyor” başlıklı bir panel düzenledi. 

Saraçoğlu Mahallesi'nin sırasıyla Bilimsel, Sosyal ve Toplumsal değerlerinin ele alındığı oturumun ilkinde Baykan Günay, Bülent Batuman ve Oktan Nalbantoğlu'nun konuşmacı olarak yer alırken oturum başkanlığını ise Elvan Altan üstlendi. 

Sosyal değerinin tartışıldığı oturumda ise mahallede oturmuş, tahliyeler sırasında orada bulunan ve takibini yaparak medyada kamu gündemine taşıyan isimler Çiğdem Toker, Selami Aktepe ve CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi'nin konuşmacı olduğu oturumu Nuray Bayraktar yönetti. 

CHP'li Hamzaçebi sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda Saraçoğlu Mahallesi ile ilgli olarak  "Eski Türk Evi mimarisinin 2,3 ve 4 katlı binalara uyarlanmış halidir. Cumhuriyet’in önemli bir eseri, şehrin merkezinde adeta bir kuş cennetidir" ifadelerini kullandı. 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları