loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Hamzacebi; Türkiye özellikle Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olduğu 2014'ten bu yana yönetilmiyor, savruluyor

CHP'li Hamzacebi; Türkiye özellikle Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olduğu 2014'ten bu yana yönetilmiyor, savruluyor
Tarih: 19.02.2022 - 13:54
Kategori: Siyaset

CHP'li Hamzacebi, fahiş elektrik zamları sonrası AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına tepki gösterdi; 'Türkiye ile aynı kulvarda olan beş ülkenin karşılaştırması aşağıda: Türkiye özellikle Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olduğu 2014'ten bu yana yönetilmiyor, savruluyor.'...

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Ekonomist Mehmet Akif Hamzacebi yaptığı açıklamada;

"Erdoğan işine gelen ülkelerle Türkiye'yi karşılaştırıp bir de üstüne asgari ücret güzellemesi yapmış. Gerçek tabloyu gizlemek için elinden geleni yapıyor. Asgari ücretle elektrik ve doğalgaz fiyatını karşılaştıracağına ülkelerin kişi başına düşen milli geliriyle karşılaştır.

Erdoğan diyor ki Türkiye'de 200kW elektrik 18 Euro. Norveç'te 35, Fransa'da 45, Hollanda'da 60, Belçika'da 92, Almanya'da 100 Euro. Tamam da Türkiye ve Avrupa ülkelerinde kişi başına düşen milli gelir ne kadar? Ona bakmak lazım. Onlar refah, bizim insanımız yoksulluk içinde.

Worldbank'ın verilerine göre 2020'de kişi başına düşen milli gelir; Türkiye'de 8.536$, Fransa'da 39.030$, Belçika'da 45.159$, Almanya'da 46.208$, Hollanda'da 52.397$, Norveç'te 67.330$.Rakamları eğip bükerek manipüle etmek kolay. Bir kıyas yapacaksan alım gücüne göre yap.

Almanya, Çekya, Bulgaristan ve Romanya ile de asgari ücret içinde elektrik faturasının payı yarışına girmiş. Bu ülkelerle Türkiye'nin son 20 yılda kişi başına milli gelir gelişmelerinin karşılaştırmasına bakalım. Bunları örnek verirken bu tabloların bilinmediğini sanıyorlar.

Resim

Resim

Resim

Resim

Sonra da kıyaslamaya Macaristan ve Polonya’yı eklemiş. 2002 yılında kişi başına düşen milli gelirde Türkiye ile aynı kulvarda olan beş ülkenin karşılaştırması aşağıda: Türkiye özellikle Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olduğu 2014'ten bu yana yönetilmiyor, savruluyor."

Resim

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları