loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Hamzaçebi'den Bakan Pekcan'a: Halktan gelen biri olmadığı için halka karşı sorumluluğunun ne olduğunu bilmiyor

CHP'li Hamzaçebi'den Bakan Pekcan'a: Halktan gelen biri olmadığı için halka karşı sorumluluğunun ne olduğunu bilmiyor
Tarih: 27.01.2021 - 17:50
Kategori: Siyaset

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, kampanyalı konut satışında dolandırılan yurttaşların sorununu yeniden Meclis gündemine taşıdı.

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi TBMM Genel Kurulu'da daha önce defalarca gündeme getirdiği konut mağduru vatandaşların durumuyla ilgili açıklamada bulundu. Konuşmasında Ticaret Bakanı'nı eleştiren Hamzaçebi, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın sorumluluğunu yerine getirmediğini belirterek "Vatandaşlarımız sürünüyor.  O halktan gelen biri olmadığı için halka karşı sorumluluğunun ne olduğunu bilmiyor" dedi. 

CHP'li Hamzaçebi'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Daha önce bu kürsüde gündeme getirmiş olduğum bir konuyu tekrar getiriyorum. Gündeme getirdiğim konu 21. yüzyılda Türkiye'de müteahhit, arsa sahibi ve belediye üçgeninde vatandaşın doğruda soyulduğu, en büyük dolandırıcılıktır. Bunun rakamsal tutarı 1.8 milyar dolardır.

Vatandaşlarımız ödeme yaptığı halde o tarihten bugüne kadar konutlarını alamamıştır. Türkiye'nin birçok yerinde dolandırılmış vatandaşlarımız var. Türkiye'de tüketiciyi korunmasıyla ilgili kanun var. Bu kanun diyor ki kampanyalı konut çatışlarında Ticaret Bakanlığı'ndan izin alınması zorunludur. ..

Bunun sorumlusu Ticaret Bakanlığı. Maalesef önceki dönemlerin Ticaret Bakanları da görevini yapmamıştır. 1 Haziran 2020'de Ticaret Bakanı'na yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdim. 17 Haziran 2020 tarihinde araştırma önergesi verdim. 24 Haziran'da basın toplantısı yaptım. 10 Temmuz'da Mali Suçlar Araştırma Kurumu'na burada kara para aklanıyor diyerek bildirimde bulundum. 14 Ekim'de tekrar basın toplantısı yaptım... Bütçe görüşmeleri sırasında Ticaret Bakanı'na tekrar hatırlattım. Bakan biz soru önergesine cevap verdik , Akif Bey'i bilgilendirdik diyor. Sayın Bakan bu açıklamanız hiçbir işe yaramıyor. Vatandaşlarımız sürünüyor. O halktan gelen biri olmadığı için halka karşı sorumluluğunun ne olduğunu bilmiyor."

   

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları