loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Hamzaçebi'den, hükümetin dövize endeksli mevduat planına ilişkin açıklama: 'Akıl dışı bir karar'

CHP'li Hamzaçebi'den, hükümetin dövize endeksli mevduat planına ilişkin açıklama: 'Akıl dışı bir karar'
Tarih: 21.12.2021 - 16:23
Kategori: Siyaset

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın dövize endeksli mevduat uygulamasına ilişkin açıklamada bulundu. Hamzaçebi açıklanan planla ilgili "Akıl dışı bir karar bu. Geri dönün, Merkez Bankasını bağımsız bırakın" yorumunda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, dövize endeksli TL mevduat ile ilgili yeni düzenlemenin ayrıntılarını açıkladı.

Vadeden önce hesaptan para çekilmesi durumunda hesabın vadesiz hesaba dönüşeceği, faiz hakkının ortadan kalkacağı, hesabın açıldığı tarihteki TCMB kuru ile hesabın kapatıldığı tarihteki TCMB kurundan düşük olan üzerinden hesap bakiyesinin güncelleneceği kaydedildi.

Bankaların gün içinde yeni düzenlemeyle ilgili işlemlere başlayacağı belirtildi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, sosyal medya hesabından değerlendirmde bulundu. İktidara Merkez Bankası'na müdahale edilmemesini belirten Hamzaçebi'nin açıklamaları şöyle:

"Dövize endeksli mevduat yeni kamu borcu yaratacaktır. Türkiye bunu 1970’li yıllarda Dövize Çevrilebilir Mevduat (DÇM) olarak denemiş, ekonomiye verdiği ağır hasardan dolayı Özal zamanında vazgeçilmişti. Akıl dışı bir karar bu. Geri dönün, Merkez Bankasını bağımsız bırakın.

Turgut Özal bu sistemi “bilgisizliğin vesikası” olarak tanımlamış ve “inşallah sonraki iktidarlar ders alır” demişti. Özal’ın yükü vatandaşın sırtına yıktılar diyerek şikayet ettiği bu sistemi Erdoğan müthiş bir buluş diye anlatıyor. Kriz sadece ertelenmiştir. O kadar."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları