loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li İnce : '' Önce Tutarlı Bir İktidar Sonra Çözüm ''

CHP'li İnce : '' Önce Tutarlı Bir İktidar Sonra Çözüm ''
Tarih: 11.02.2012 - 22:23
Kategori: Siyaset

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, terörün bitmesi için hükümete her türlü desteği vermeyehazır olduklarını söyledi

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, terörün bitmesi için terörle mücadele konusunda hükümete her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, ''Ama terör konusunda kafası karışık olmayan bir iktidar lazım önce. Bu konuda kararlı, tutarlı, ne yaptığını bilen bir iktidar olması lazım'' dedi.

İnce, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Eylül 2011 tarihinde ABD'ye gittiğini, bu tarihten itibaren yaşanan terör olaylarını sıraladı.

Başbakan Erdoğan'ın bugün Türkiye'ye döneceğini dile getiren İnce, ''Bunları neden açıkladım? Sayın Başbakanın bakanları ve danışmanları ona yanlış bilgi vermesinler diye, peşin peşin anamuhalefet partisi adına Sayın Başbakana bunları açıkladım. Çünkü Reşadiye olayında olduğu gibi Sayın Başbakanın danışmanları ve bakanları PKK'yı aklama yarışına girebilirler'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın New York'ta Yatırım Destek Ajansının düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmadaki ''Geldiğimden beri en büyük kavgam bürokratik oligarşiyledir'' sözlerini hatırlatan Muharrem İnce, ''Sayın Başbakana sesleniyorum: Bırak böyle dandik kavgaları, bırak böyle sanal kavgaları, gerçek kavganı yap, terörle mücadele et'' dedi.

Hükümetin görevinin terör örgütü PKK'nın katliamlarını engellemek ve önlemek olduğunu ifade eden İnce, şöyle konuştu: ''Sen askerini, polisini, sağlık memurunu, öğretmenini, kaymakamını koruyamayan bir başbakansın. Memleket yangın yeri, Sayın Başbakan gezilerde. Libya'da miting yapıyor, Mısır'da keyif çatıyor, ABD'de sırtını sıvazlatıyor. Ama bir tane şehit cenazesine gidemiyor. O şehit cenazelerinde sen neden yoksun? Bir de diyorsun ki: Bu benim ustalık dönemim. Tavacı Recep Usta'yı biliyorduk da Tatavacı Recep Usta'yı da yeni öğrenmiş olduk.''

Hükümet üyelerinin eylül ayı boyunca yaptığı yurt dışı gezilerini de sıralayan İnce, bakanların ''memlekette durunca moralleri bozulduğu için memleketten dışarı kaçmak için bahane aradıklarını'' ileri sürdü.

Başbakan Erdoğan'ın, BM Genel Kurulundaki konuşmasını hiçbir Arap liderinin dinlemediğini iddia eden İnce, şunları kaydetti: ''BM'deki konuşmasında terörden bahsedemedi, terörle mücadeleden bahsetmedi. PKK ile mücadeleden tek kelime etmedi. İşte böyle bir ortamda Türkiye yanıyor, ciğerimiz, canımız yanıyor, ama Başbakan sanal liderlik aleminde koşuyor. Bu hükümetin ömrü izin almakla geçiyor, ömrü izin almakla yurt dışında geçiyor. Şu izin kağıdını bir kere imzalatın, alın şu izinleri gelin memleketin başına. Sen Başbakan isen gel memleketin başına, insanımızı, ülkemizi terörle baş başa bırakma.''


''AKBİL JETONUYLA İDO'NUN GEMİLERİNİ GÖNDERİRLER''
Bir gazetecinin, Türkiye ile İsrail arasındaki gerginliğin olası bir savaşı akla getirdiğini belirterek, bu konudaki değerlendirmesini sorması üzerine İnce, ''Bu hükümet şunu bilmeli: 9 yıldır lafla peynir gemisini yürüttüler. Lafla peynir gemisi yürür, ama lafla savaş gemisi yürümez. Bu ülkede amiral mi kaldı dışarıda? Bunlar akbil jetonuyla İDO'nun gemilerini gönderirler ancak'' dedi.

İnce, ''Kılıçdaroğlu'nun 'Terörün çözüm yeri Meclistir. Akil adamlar toplansın' önerisi var. Sizin bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?'' sorusu üzerine, hükümetin anayasa tartışmasını anamuhalefetle yapması gerektiğini savunarak, ''Tabii ki bu ülkede terörün bitmesi için terörle mücadele konusunda her türlü desteği vermeye hazırız biz. Ama terör konusunda kafası karışık olmayan bir iktidar lazım önce. Bu konuda kararlı, tutarlı, ne yaptığını bilen bir iktidar olması lazım'' diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları