loading
close
SON DAKİKALAR

CHP’li Kadın vekiller Sedef Kabaş'ı cezaevinde ziyaret etti

CHP’li Kadın vekiller Sedef Kabaş'ı cezaevinde ziyaret etti
Tarih: 02.02.2022 - 18:12
Kategori: Siyaset

CHP Kadın Milletvekilleri ve PM üyeleri, Cumhurbaşkanına hakaret gerekçesiyle tutuklu gazeteci Sedef Kabaş’ı cezaevinde ziyaret etti. CHP heyeti, Kabaş’ın oğlunun doğum gününü kutlayamadığını anlatarak, Kabaş’ın oğluna gönderdiği mesajı da paylaştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Hatay milletvekili Suzan Şahin, Eskişehir milletvekili Jale Nur Süllü, Adana milletvekili Müzeyyen Şevkin, Samsun milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Ankara milletvekili Gamze Taşçıer ve PM üyesi Sevgi Kılıç’tan oluşan Cumhuriyet Halk Partisi heyeti, Kabaş’ın avukatı Uğur Poyraz ile birlikte cezaevinde tutuklu bulunan gazeteci Sedef Kabaş’ı ziyaret etti.

CHP kadın milletvekilleri ve PM üyeleri, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret gerekçesiyle tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş’ı cezaevinde ziyaret etti. CHP heyeti, Kabaş’ın oğlunun doğum gününü kutlayamadığını anlatarak, Kabaş’ın oğluna gönderdiği mesajı da paylaştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca www.istanbulgercegi.com'a yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“2018 sonrasında AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesiyle hakaret suçlamalarında 40 bini aşkın soruşturma vardır. Bu soruşturmaların yalnızca 3’te 1’i mahkumiyetle sonuçlanmıştır. Hem Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin 2021 yılındaki kararı, hem 299. maddeye ilişkin cezanın alt ve üst sınırları düşünüldüğünde asla ve asla Sedef Kabaş’ın tutuklu kalmaması gerekmektedir. Bunu bir insan hakları savunucusu, bir hukukçu olarak söylüyorum. Bu tutuklamalar, sadece toplumda korku ve baskı yaratmak amacıyla yapılıyor. Bunu kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. CHP olarak Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun ve tüm kadınların tüm hak savunucularının selamlarını da Kabaş’a iletmiş bulunmaktayız.

“KADINLAR ELLERİM ÜŞÜDÜĞİ İÇİN BANA ELDİVEN ÖRÜP HEDİYE ETTİLER”

Sedef Kabaş‘ın bazı mesajları var; ‘Ben burada hiçbir şekilde makamların, koltukların arkasına saklananlar gibi değil halkın gücünü hisseden bir kadın olarak bulunuyorum.’ dedi. Kabaş, cezaevi koşullarında herhangi bir sorunun yaşanmadığını da ifade ederek cezaevinde yaşadığı bir anısını da bizlerle paylaştı; Bu cezaevinde müthiş bir kadın dayanışması gördüm. Bu dayanışma geleceğe dair umutlarımı yükseltti. Havalandırmada dolaşırken ellerim üşüdü dedim 6 saat sonra kadınlar eldiven örüp bana hediye ettiler, bunu lütfen orada açıkça ifade edin’ dedi.

KABAŞ’IN OĞLUNA DA BİR MESAJI VARDI

Kabaş’ın oğluna da mesajları var. Kabaş, 30 Ocak günü oğlumun doğum günüydü ben bir mesaj bile iletemedim diyerek oğluna yönelik mesajı bizlere iletti, bir anne olarak paylaşmak isterim; ‘Daha yaşanabilir bir Türkiye için belki de sana verebileceğim en büyük hediye bu mücadele

sevgili oğlum. İnanıyorum ki gelecek Türkiye’si de barış, özgürlük içerisinde yaşayabileceği ülke mücadelesini bu bedellerle ödemiş bir ülkede yaşayacak. Buna yürekten inanıyorum ve doğum gününü kutluyorum sevgili oğlum’ dedi.”

“PARTİLİ CUMHURBAŞKANININ BANA YÖNELİK HASMANE TAVRINI BİLİYORUM”

“Ben daha önce 17-25 aralık sürecinde söylediklerim için yargılanıyorum. Şunu ifade etmiştim: 17-25 aralık yolsuzluklarının üstü kapatılamaz bunu kapattığınız için Sayın Hadi Salihoğlu’nu unutmayın dediğim için ağır cezada yargılandım. Terörle irtibat kurmaya çalıştılar ancak beraat ettim. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ‘Diplomasız cumhurbaşkanı istemiyorum’ dediğim için yargılandım. Yine ekonomiyle ilgili kriz var dediğim için ‘spekülasyon yaratmak ve ekonomik darbe yapmak’ suçlarıyla yargılandım ancak dolar 10’u geçti 18 oldu. Bu yüzden partili cumhurbaşkanının bana yönelik bir hasmane tavrını biliyorum. Yine 128 milyar dolar meselesinde Goebbels’in bir sözünü kopya yapıştır yaparak sanki benim sözümmüş gibi yansıttılar.”

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları