loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li kadınlar polis akademisi başkanını protesto etti

CHP'li kadınlar polis akademisi başkanını protesto etti
Tarih: 24.07.2012 - 17:38
Kategori: Kadın

CHP İstanbul İl Kadın Kolları, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Remzi Fındıklı’yı protesto etti...

CHP İstanbul İl Kadın Kolları, yazdığı Hasılı Kelam adlı kitapta “Bal arıdan, kavga karıdan olur”, “Erkeğin göbeklisi, kadının bebeklisi makbuldür”, “15’inde kız ya erde ya yerde olmalıdır” gibi kadınları aşağılayan ifadelere yer veren Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Remzi Fındıklı’yı protesto etti.

Öğle saatlerinde Galatasaray Lisesi önünde toplanan ve protesto amacıyla tamamı siyah elbiseler giyen CHP’li kadınlar, Fındıklı’yı istifaya çağıran sloganlar ve dövizler eşliğinde İstiklal Caddesi üzerinde yürüyüşe geçti. 

Taksim Meydanı’ndaki basın açıklamasını ise CHP İstanbul İl Kadın Kolu Başkanı Yüksel Çavuşoğlu yaptı. Fındıklı’nın kitabında yer alan ifadeleri hatırlatan Çavuşoğlu, “Her üç kadından birinin şiddet gördüğü, kadın cinayetlerinin ise % 1.400 oranında arttığı Türkiye’de kadınları şiddetten korumakla görevlendirilmiş polislerimizi eğitecek kurumun başına bir kadın düşmanı atanmıştır” dedi.

Kadınların şiddete karşı mücadelede polislerin cinsiyetçi yaklaşımı dolayısıyla zorluklar yaşadığını, birçok kadının şikâyetlerinin ciddiye alınmadığını ve korunmadıkları için eşleri, sevgilileri tarafından öldürüldüğünü ifade eden Yüksel Çavuşoğlu, “Kolluk kuvvetlerinin eğitiminin ne kadar önemli olduğunu yaşadığımız zorlu süreçler bize gösterdi. Polislerimizi bu konularda eğitecek kurumun başına getirilen kişinin hayat görüşü ortada. Sayın Bakan Fatma Şahin size sesleniyoruz: Bu kadın düşmanının görevinden alınmasını sağlayınız” diye konuştu.

“En vahimi de kendisinin kız çocuklarını ya evli ya da mezarda görmek istemesidir” diyen CHP İl Kadın Kolu Başkanı Yüksel Çavuşoğlu, “Çocuk gelinler bu ülkenin yarasıdır. Bu ülkede her üç kadından biri çocuk yaşta evlendirilmiştir. Geçen yıl 20 bin aile çocuk yaştaki kızlarını evlendirmek için mahkemelere başvurmuş. Bu çocuklar istemedikleri evliliklere zorlanıyor, eğitim göremiyor, tecavüze uğruyor, şiddet mağduru oluyor. Sayın Fındıklı da utanmadan sıkılmadan böyle bir cümleyi kitabında yazabiliyor. Çocukları kadın olarak görüyor ve diyor ki kadın ya evlenmeli ya da ölmeli. Sayın Bakan Fatma Şahin size sesleniyoruz: bu kadın düşmanının görevinden alınmasını sağlayınız. Buradan tüm kadınlara sesleniyoruz: Haklarınızı savununuz” dedi.

Önce ‘kadın’ın adının bakanlığın isminden silindiğini vurgulayan Çavuşoğlu, “Dediler ki kadın değil bizim için sadece aile önemlidir. Her şeyden önce insan olduğumuzu unuttular. Sonra “kürtaj cinayettir” yasaklayacağız dediler daha yasağı gelmeden birçok devlet hastanesi kadınlara yüz çevirir oldu. Sezaryensiz doğum yapın dediler hem de sağlıklı normal doğumun alt yapısını hazırlamadan. Hayatımız tehlikede, bedenlerimiz gözetim altında. 4+4 sistemi ile de çocuklarımız tehlike altında. Özellikle de kız çocuklarımız. Bizler CHP’li kadınlar olarak bugün her zamankinden daha fazla tehdit altında olduğumuzun farkındayız. Haklarımızı korumak için var gücümüzle mücadelemizi vereceğiz” diye konuştu

 

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları