loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li kadınlardan imza kampanyası

CHP'li kadınlardan imza kampanyası
Tarih: 11.02.2012 - 22:31
Kategori: Kadın

Ankara, İstanbul ve İzmir CHP İl Kadın Kolları başkanlıkları,kadını koruyucu yasaların bir an önce çıkarılması ve hayata geçirilebilmesi için imza kampanyası başlattı.

CHP Ankara İl Kadın Kolları tarafından partinin İl Başkanlığında basın toplantısı düzenlendi.

Kadın cinayetlerinin son 7 yılda yüzde bin 400 arttığını, son 5 yılda cinsel saldırı suçlarında da yüzde 30'luk artış olduğunu söyleyen Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Nevin Uygurer, ''Aile içi şiddet suçlarının yüzde 90'ını kadına karşı işlenen suçlar oluştururken, bu suçları işleyenler yine o kadınların kocaları, babaları, eski kocaları ve ağabeyleridir. Üretilecek tüm çözümler, esas problemin yaşandığı yerde, kadının o şiddeti gördüğü aile kurumunun içinde aranmakta, kadına birey olarak, özgürce yaşam hakkı tanınmaktansa ölmelerine göz yumulmaktadır'' ifadelerini kulladı.

''Aile içi şiddetin ve kadının çaresizliğinin altında ekonomik sıkıntıların olduğu aşikardır'' diyen Uygurer, kadın cinayetlerinden bahsedilirken ''töre, aşk, namus cinayetleri'' şeklindeki tanımlamalarla cinayetlerin yumuşatılmaması, mağdurun ''tahrik edeci'' gösterilmemesi gerektiğini belirtti. Uygurer, politika üretenlerin, hukuki literatürün, basın yayın kuruluşlarının bu tip nitelemeleri kullanmamasının çözüm yolunda atılacak en büyük adımlardan birisi olduğuna işaret etti.

Bu durumun ''vahşi kadın cinayetleri'' olarak nitelenmesi, toplumun bu vahşeti normal görmesinin önlenmesi gerektiğini bildiren Uygurer, kadına yönelik şiddetin ancak tüm kurum, kuruluş ve birey olarak sonsuz bir karşı çıkışla önlenebileceğini söyledi.Uygurer, eğitim sistemi ve medyanın bu sorunun çözümünde en etkili organ olduğunu da belirtti.

Şiddete uğrayan ve şikayette bulunan kadınların ilk andan itibaren polis, sağlık görevlileri ve adliye üçgeninde yine erkeklerle muhatap edildiğini ifade eden Uygurer, kadının, yaşadığı psikolojik ve fiziksel travma göz önüne alındığında tüm bu süreçleri kendi hemcinsleriyle paylaşması, ilk şikayetini dinleyen polisin ve muayene süreçlerindeki doktorların kadın olması gerektiğini kaydetti.

Kadına yapılan zulüm, işkence ve cinayetleri şiddetle kınadıklarını bildiren Uygurer, TBMM'de şiddetin önlenmesine ilişkin yasa taslağının bir an önce yasalaşması için Hükümet'i göreve davet ettiklerini, bunun için 5 gün sürecek imza kampanyası başlattıklarını ifade etti.

Uygurer, Nazım Hikmet'in ''Analardır adam eden adamı, Aydınlıklardır önümüzde gider, Sizi de bir ana doğurmadı mı?, Analara kıymayın efendiler'' dörtlüğünü okuyarak, tüm yurttaşları kampanyaya destek vermeye davet etti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları