loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Kaftancıoğlu: Her gün 39 ilçemize pankartlarımızı tekrar tekrar asacağız, görelim bakalım siz mi yaman yoksa halkın partisi mi?

CHP'li Kaftancıoğlu: Her gün 39 ilçemize pankartlarımızı tekrar tekrar asacağız, görelim bakalım siz mi yaman yoksa halkın partisi mi?
Tarih: 14.04.2021 - 13:10
Kategori: Siyaset

CHP'nin İstanbul'un 39 ilçesinde astığı "128 milyar dolar nerede?" afişlerinin toplatılmasına tepki gösteren İstanbul il Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Her gün 39 ilçemize pankartlarımızı tekrar tekrar asacağız" dedi.

CHP'nin Merkez Bankası'nın 128 milyar dolarının nerede olduğunu soran afişleri ülke genelinde birçok il ve ilçede savcılık kararıyla kaldırılmış, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da dün bir basın açıklaması yaparak İstanbul'un 39 ilçesinde de "128 milyar dolar nerede?" afişlerinin asılacağını söylemişti.

Kaftancıoğlu'nun açıklamasının ardından 39 ilçede CHP binalarına afişler asılmıştı. Afişler dün gece saatlerinde toplatıldı. Afişlerin toplatılmasına tepki gösteren Kaftancıoğlu, "Her gün 39 ilçemize pankartlarımızı tekrar tekrar asacağız. Sizler de vatandaşın parasıyla kiraladığınız 39 vinci, kolluk kuvvetlerinizi ve alamadığınız kararlarınızı bugünden hazır tutun. Görelim bakalım siz mi yaman yoksa halk mı, halkın partisi mi?" dedi.

Kaftancıoğlu, afişlerin toplatılmaya başlanmasının ardından sosyal medya hesabından şu paylaşımları yaptı: 
"Kolluk kuvvetleri tarafından,savcının anayasaya ve yasalara aykırı bir şekilde yazılı talimat verdiği söyleniyor Doğruysa eğer yasaya değil saraya göre talimat yazan savcı hakkında her her türlü yasal haklarımızı kullanacağız. Cumhuriyetin savcısı cumhurun yanında olur.
Kolluk görevlisi arkadaşlar; 'biz pankartı indirelim sonra yazılı talimatı getireceğiz' cümlesinin hiçbir yasal karşılığı olmadığını biz biliyoruz tahmin ediyorum sizler de biliyorsunuzdur! Bir karar tebliğ etmeden, karara uygun el koyma tutanağı düzenlemeden vinçle ilçe başkanlıklarımızdan pankartın sökülmesi durumunda olayı gerçekleştirenler hakkında anında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız bilginize. Gülsem mi ağlasam mı bilemedim ama memleketim adına üzüldüm:( Beşiktaş’ta avukat ilçe başkanımıza 2 satır el yazısı gösterip okumasına bile fırsat vermeden çekerek bu savcılık talimatı demişler. Savcılık talimatıysa niye göstermiyorsun değilse bu cesareti kimden alıyorsun?"

Kaftancıoğlu, afişlerin toplatılması üzerine "Her gün 39 ilçemize pankartlarımızı tekrar tekrar asacağız.. Sizler de vatandaşın parasıyla kiraladığınız 39 vinci, kolluk kuvvetlerinizi ve alamadığınız kararlarınızı bugünden hazır tutun. Görelim bakalım siz mi yaman yoksa halk mı, halkın partisi mi?" dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları