loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Kaplan; Ülkemizde toplam kaç kişi BAĞ-KUR primini yatıramadı?

CHP'li Kaplan; Ülkemizde toplam kaç kişi BAĞ-KUR primini yatıramadı?
Tarih: 30.05.2022 - 14:22
Kategori: Siyaset

Milletvekili Kaplan, TBMM’ye verdiği soru önergesinde; “Ülkemizde COVİD-19 pandemisiyle birlikte derinleşen ekonomik kriz ve yanlış politikalar nedeniyle esnafımız ve çiftçilerimiz ekonomik krizden en çok etkilenen kesimin başında gelmektedir.

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, TBMM’ye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya YANIK tarafından cevaplanması istemiyle yazılı bir soru önergesi vererek, ülke genelinde ve Gaziantep’te BAĞ-KUR primlerini ödeyemeyen esnaf, vatandaş ve çiftçi sayılarını sordu.

Milletvekili Kaplan, TBMM’ye verdiği soru önergesinde; “Ülkemizde COVİD-19 pandemisiyle birlikte derinleşen ekonomik kriz ve yanlış politikalar nedeniyle esnafımız ve çiftçilerimiz ekonomik krizden en çok etkilenen kesimin başında gelmektedir. Hükümet tarafından yapılan nakit desteği ve kredi desteği de ne yazık ki yeterli olmamıştır. Birçok esnafımız düşük faizli kredilerden dahi yararlanamamış, kepenk kapatmak zorunda kalmıştır. Çiftçilerimizin büyük çoğunluğu ise artan gübre, mazot, yem fiyatlarından topraklarını ekememişlerdir. BAĞ-KUR primi için belirlenen en düşük rakam 1.726,38 TL olarak, en yüksek ödenen BAĞ-KUR primi ise 12.009,60 TL olarak belirlenmiştir” diye ifade etti.

KAPLAN BAKAN YANIK’A ŞU SORULARI YÖNELTTİ:

· Ülkemizde son 3 yıl içerisinde, yılları ayrı ayrı olarak belirtilmek suretiyle BAĞ-KUR primi ödemeyen esnafımızın sayısı kaçtır?

· Gaziantep’te son 3 yıl içerisinde, yılları ayrı ayrı olarak belirtilmek suretiyle BAĞ-KUR primi ödemeyen esnafımızın sayısı kaçtır?

· Ülkemizde toplam kaç kişi BAĞ-KUR primini yatıramamaktadır?

· Gaziantep’te toplam kaç vatandaşımız BAĞ-KUR primini yatıramamaktadır?

· Ülkemizde son 3 yıl içerisinde, yılları ayrı ayrı olarak belirtilmek suretiyle BAĞ-KUR primi ödemeyen çiftçilerimizin sayısı kaçtır?

· Gaziantep’te son 3 yıl içerisinde, yılları ayrı ayrı olarak belirtilmek suretiyle BAĞ-KUR primi ödemeyen çiftçilerimizin sayısı kaçtır?

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları