loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Karabat: İstanbul'da seçimi kazanmak için kaç oy almamız gerekiyor?

CHP'li Karabat: İstanbul'da seçimi kazanmak için kaç oy almamız gerekiyor?
Tarih: 09.05.2019 - 11:41
Kategori: Gündem

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Meclis'te YSK'nın İstanbul seçiminin iptal kararına ilişkin söz alarak iktidarı sert bir şekilde eleştirdi.

YSK'nın İstanbul seçiminin iptal kararına ilişkin söz alan CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, hükümete sert tepki göstererek " İstanbul'da seçimi kazanmak için kaç oy almamız gerekiyor?" diye sordu. 

"Seçim iptalinin ilk işareti “Cumhurbaşkanı 13-14 bin oyla seçim kazanılır mı? derken” ortadaydı" diyen CHP'li Karabat Meclis kürüsüsünde şöyle konuştu:

"Şimdi bize söyleyin 'şu kadar oyla kazanırsanız kabul edeceğiz' deyin. YSK’ya ferman gönderin deyin ki şu kadar oyla seçim kazanılıyor biz de ona göre yola çıkalım. 13-14 bin oyla seçim kazanılmıyorsa Giresun’da 280 oyla, Bartın’da 179 oyla, Muş’ta 538 oyla karaükte 555 oyla kazanılıyorsa o zaman da kesin bir şeyler olmuş demektir.

Araştırılması gereken YSK üyelerinin kendisidir. bu YSK üyeleri kiminle, ne kadar, hangi telefonla görüşmüştür bunun Meclis’in huzurunda açıklanması gerekir. AKP’li üyeler heyetler halinde YSK’ya nasıl baskı kurmuştur açıklanması gerekir" 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları