loading
close
SON DAKİKALAR

CHP’li Karabat: Yeni havaalanında uçuşlar yapılamıyor

CHP’li Karabat: Yeni havaalanında uçuşlar yapılamıyor
Tarih: 27.05.2019 - 14:07
Kategori: Gündem

AKP’nin, yıllardır reklamını yaptığı 3. Havalimanı’nda uçuşlar aksıyor. Bu sorunlar tartışılırken havaalanının yabancılara satacağı iddiası Meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, hem aksayan hava trafiği hem de satış iddiaları hakkında bir açıklamada bulundu. ...

Açıldığı günden bu yana sorunlarıyla gündemden düşmeyen İstanbul Havalimanı'nda 17 Mayıs’ta hava koşulları nedeniyle hava trafiğinde aksaklıklar yaşandı. Birçok uçağın uzun süre havada tur atmak zorunda kaldığı ve bazı uçakların da Çorlu Havalimanı'na yönlendirildiğini ifade eden CHP’li Karabat, yaşanan aksaklıkların ciddi bir külfete neden olurken bir taraftan da hava kirliliğini artırdığını iddia etti.

UYARILAR DİKKATE ALINMADI

Karabat: “Bu havaalanının daha temelleri atılmadan bugün yaşanan pek çok soruna işaret ettik. Konu uzmanları ve STK’ler önemli uyarılar yaptı. Ancak olaya salt rant ve propaganda gözüyle bakan AKP hükümeti hiçbir uyarıyı dikkate almadı.” dedi.

Havalimanı faaliyete girmeden önce hatta daha gündeme geldiği ilk zamanlardan itibaren uzmanlarca alanın uçuşa uygun olmayan bir bölgeye kurulduğu eleştirileri gündeme gelmişti. Konuyla ilgili 2014 yılında TMMOB’un Havalimanı Çalışma Grubunun yaptığı çalışmada dile getirilen neredeyse tüm sorunlar bugün karşımıza çıkıyor, diyen Karabat; iktidar sözcülerinin öngörüsüz, hesapsız ve dayatmacı bir anlayışla hareket ettiklerini söyledi.

ZARAR VATANDAŞA YÜKLENECEK

Türk Hava Kurumu Teknik Birimi'nin de 3. Havalimanı projesine onay veremediği hatırlatan Karabat: “Mayıs yaşanan hava muhalefetinin sonbahar ve kış aylarında daha da büyüyeceğini öngörebiliriz. Kaldı ki bu havalimanının ilk yıl 90 milyon, ikinci yıl 120 milyon ve üçüncü yıl 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşma hedefi söz konusu. Kuşkusuz yaşanan aksilikler hedefleri tutturmayı da olumsuz etkileyecek. İşletmeci firmaya verilen yolcu garantisi gerçekleşmeyebileceği için de ciddi bir kamu zararı oluşabilir.” dedi.

HAVALİMANI SATILACAK MI?

Karabat; “Ülkede ekonomik krizin etkileri gittikçe hissedilirken, AKP Hükümeti bir taraftan kriz gerçeğini gizlemeye çalışırken öte yandan bu krizi bertaraf edebilmek için tartışmalı yollara başvuruyor. ‘yerli ve milli’ olduğunu iddia eden AKP’nin 3. havaalanının satışına dair haberleri yalanlamaması çok manidar!” dedi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları